V jaké souvislosti registrujete v elektrotechnice zkratku PDA?

(1/2) > >>

Jaromír Táborský:
Nemusím dlouho vzpomínat, zkratka PDA (personal digital assistent) byla předchůdcem dnešních dotykových mobilních zařízení. V podlední době jsem to v "řeči" jiných zaslechl ale neumímto správně zařadit. Vrací se tedy PDA (pedéáčko) v jiném (v elektrotechnic e) významu? Nebo je to pouze dozvuk?

Jan Hájek:
Třeba, že by aktivák?
Paratonnerre à dispositif d'amorçage - PDA

Miroslav Revús:
Citace: Jaromír Táborský  15.03.2023, 11:54

V podlední době jsem to v "řeči" jiných zaslechl ale neumímto správně zařadit.

V akom kontexte?

Jaromír Táborský:
Když se objevily první PDA, tedy kapesní pomocníci, tak jsem jásal kvůli tabulkovému procesoru. Ale pak to nabralo rychlé obrátky a hle přišel ajfoun. A dál už to známe.

Miroslav Minařík:
Citace: Jaromír Táborský  20.05.2023, 10:31

Když se objevily první PDA, tedy kapesní pomocníci, tak jsem jásal kvůli tabulkovému procesoru. Ale pak to nabralo rychlé obrátky a hle přišel ajfoun. A dál už to známe.

Osobně jsem viděl tedy první PDA v roce 1996 a byl to Newton od Apple. Tehdy úžasné, leč cena dnešního Iphone MAX PRO. Pak jsem měl Ipaq a když to koupilo HP už jsem do toho nešel.

A na PDA Ipaq jsem měl dokonce i navigaci! Externí přijímač GPS a mapy v png!  (wall)

Vlastně ani nevím proč se tomu PDA stále říká mobilní telefon. A jaký jiný, než mobilní?  (telefonista)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana