Je lepší kombinace jističochránič nebo jističoAFDDochrana?
Tým Elektrika:
Tip na obloukovou ochranu S-ARC1 (AFDD s instalačním jističem)
Tip na obloukovou ochranu S-ARC1 (AFDD s instalačním jističem). Jde o dvoupólovou (1P+N) obloukovou ochranu (AFDD – angl. Arc Fault Detection Device) se zabudovaným instalačním jističem (MCB), s konstrukční šířkou pouhé dva moduly. Kromě nadproudové ochrany, kterou v tomto případě zajišťuje jistič, chrání ochrana S-ARC1 elektrické obvody navíc proti paralelním a sériovým obloukovým poruchám. S-ARC1 je oblouková ochrana, tedy zařízení ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Je lepší kombinace jističochránič nebo jističoAFDDoch rana?
Jan Alin:
Na přímou otázku přímá odpověď. Osobně bych z hlediska bezpečnosti preferoval jističochránič .
Funkce obloukových ochran mě zatím nijak nepřesvědčila o své užitečnosti v našich sítích. ;)
Jan Yossarian:
Citace: Jan Alin 07.03.2023, 19:06
Na přímou otázku přímá odpověď. Osobně bych z hlediska bezpečnosti preferoval jističochránič .
Funkce obloukových ochran mě zatím nijak nepřesvědčila o své užitečnosti v našich sítích. ;)
Vidím to stejně. Navíc to robotické přesvědčování některých výrobců, kteří chtějí veřejnost o funkci přesvědčit tím, že ukazují demo panel s AFDD dokazuje především to, že si myslí, že oslovují tupé stádo. Jeden mi řekl, že co proti AFDD pořád mám, když je to video na internetu. Asi počkám až bude moci revizní technik nějakým způsobem nasimulovat poškozený pohyblivý přívod a AFDD zareaguje.
Pavel Horský:
Už jsem poměrně známý svými názory na AFDD.
Zatím mě nikdo nepřesvědčil o funkčnosti tohoto zázraku bezpečnosti.
Proto bych určitě preferoval jističochránič .
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 09.03.2023, 08:18
Už jsem poměrně známý svými názory na AFDD.
Zatím mě nikdo nepřesvědčil o funkčnosti tohoto zázraku bezpečnosti.
Proto bych určitě preferoval jističochránič .
Nebuď skromný, za cenu obloukovky můžeš před jističochránič s klidem přidat další vymazlený chránič. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana