Hrozí nám ohledně FVE polský model?

<< < (2/7) > >>

GDPR:
Citace: Jan Franěk  02.03.2023, 11:54

Trh v Polsku se pomalu sytí a ČR je pro ně dalším trhem.
Už jsem v rámci poptávek zaregistroval dvě česká s.r.o. na fotovoltaiky, která jsou vlastněna z Polska ...

Jan Franěk:
Otázka není na to, jestli se jedná o firmy z Polska, nebo ne. Ve finále je to úplně jedno. SPíš to mělo být varování před firmami, které mají krátkou historii a nulové zázemí, tedy je předpoklad že za dva až tři roky je budete marně hledat a volat. Co potom budete zákazník dělat? Technologie za půl milionu v poruše a nikdo to nebude chtít opravovat, protože to bude montážní prasečina, kterých dnes okolo FVE potkávám bohužel moc. Stejně jako se dělo před čase v Polsku a s téměř jistotou se to začne dít i u nás. Když vidím to množství firem pro montáž FVE okolo, nevěřím že alespoň půlka z nich přežije 5 let. A to jsem možná i optimista. Nyní je v Polsku přes 700 tisíc domácností, které se nemají na koho obrátit, protože jejich montážní firma už prostě není. Za mne je to děsivé.

Jan Franěk:
A je to tady. Jeden z poměrně velkých hráčů na trhu ve končí a část montáží FVE již smluvených, za něj dodělávají smluvní partneři v jednotlivých regionech. Jde o Malina group.

Zůstávají po nich možná desetitisíce instalovaných FVE, nyní bez záruk a podpory.

GDPR:
Malina group končí? No ty bláho. Cca březen/duben/květen jsem pro ně autorizoval hromady dokumentací pro dotace, a to se u toho pořád strašně kasali, jak co by dup budou největším dodavatelem fotovoltaik na trhu. To bylo pořád jenom "musíme ty autorizace slevnit",  "musíme ty autorizace slevnit" ... tak jsme spolupracovat přestali.

Juraj Rojko:
To je ovšem česky model. Naslibovat, vybrat prachy a zmizet. Že to tak musí dopadnout bylo jasné od začátku masivní kampaně, která nekorespondova la s možnostmi firmy která vznikla z ničeho. Jen jsem si myslel, že zmizí až poté, co se lidé začnou ptát na záruky. Pan majitel měl zřejmě ziskovější podnikatelský plán.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana