Hrozí nám ohledně FVE polský model?
Jiří Kantner:
O tom, že boom montážníků FVE končí, se píše už na mnoha místech. Nicméně k tomu nízkému procentu reklamací bych měl jednu poznámku. Jsou to reklamace/stížnosti povětšinou laických zákazníků, kteří reklamují základní a zjevné problémy zhotoveného díla. Pohled elektrikáře na mnohé instalce odhalí více nedostatků, které běžný uživatel nevidí ale revizní technik se základním pudem sebezáchovy by je přehlédnout neměl. Otázkou je, jak se bude vyvíjet poruchovost s přibývajícími lety provozu.
Uvedu příklad:
https://www.drevostavitel.cz/clanek/mnoho-prodejcu-fotovoltaiky-je-v-problemech/84360
Docela úsměvné jsou přiložené fotky s názvem "Ukázka správně provedené instalace fotovoltaickýc h panelů" Mechanické uchycení kabelů a chrániček je odfláknuté. Jak bude kabeláž vypadat po několika zimách kdy se na střeše mohou vytvořit větší souvislé kusy ledu, které působí silou na skoro volně ložené kabely? O chybějícím hromosvodu a absenci uzemění panelů ani nemluvím.
Podobné informace jen reflektují mizerné odborné povědomí veřejnosti o FVE.
Jan Franěk:
Citace: Martin Škopek 03.10.2024, 12:09
Ten seznam je, bohužel, neúplný.
......
Ano souhlasím a také jsem jim to psal. Seznam vychází pouze z části důležitých parametrů. Zde jde o firmy které mají takříkajíc ekonomické problémy. Bohužel neřeší mnoho dalších důležitých parametrů jako jsou například
- reakce na případné reklamace
- následný servis, údržba a technická podpora produktů FVE
- pravidelné revize
- .............. ...
Přesto je to zajímavý seznam, který jasně ukazuje co se s trhem okolo FVE děje. Kdyby tento seznam existoval dříve a zákazníci by mohli na něj reagovat, možná by to pár z nich zachránilo peníze před Malinou a dalšími.
Jen upozorňuji že seznam je stále živý a pomalu ale jistě se každodenně doplňuje, což znamená že seznam se rozšiřuje a počet problémových firem roste
Miroslav Zuna:
Citace: František Šohajda 02.03.2023, 11:41
Co jsem si všiml v mém regionu, stále více vidím u RD Polské dodávky , a pracovníci z nich montují FVE na RD... Asi se už přesunuli i k nám. Nevím jak to potom řeší ,revize a podobně...Už jsem slyšel na ně i stížnosti!
Nepátral jsem proč? asi menší cena jak naše firmy...
Mám takovou situaci u příbuzných. Revizi pošlou na vyžádání. Z té RZ se o své konkrétní FVE dočtete pouze své adresy , vše ostatní je stejný text všech jejich FVE co dělali. A DC vedení je upevněno bindrama na podpěrách hromosvodu a na okapovém svodu co je vedle svodu hromosvodu. Projekt mají také na všechny FVE stejný ,jen je důleřité že ho schvílil ČEZ Distribuce
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana