Jakou máte zkušenost se životností vypínačů pro světelné okruhy s předřadníky?

(1/2) > >>

Jiří Schwarz:
V jistém prostoru je několik světelných okruhů, na každém několik panelů se světly s elektronickými předřadníky.
Vypínače tam moc dlouho nevydrží (nechci dělat negativní reklamu, taková klasika, žádná "bauhračka")
Máte nějaké zkušenosti jaké vypínače jsou odolnější, které mají větší životnost při spínání více "moderních" svítidel s proudovou špičkou při zapnutí?

Jan Franěk:
Berker

Všechny vypínače jsou na 16AX a to je jistota  ;)

František Šohajda:
Co vidím v praxi, tak kde je více zářivek s el. předřadníky tak se za 12 let měnil asi jednou,
ale pokud jsem se dostal k projekci nových věcí tak tam kde je třeba 8 a více zářivek s el. předřadníky, tak jsem chtěl vždy spínání relém! Tam není žádný problém.
Dnes u LED zářivek to samé, kde jej jich "moc" tak chci od projektanta razantně vždy ovládání přes relé....
A vlastní spínače vždy ABB, jiné nechci naprojektovat!!(pokud to lze ,  mimo výběrka)
Tam se nebojím říci, že jsou v pohodě.

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  25.02.2023, 12:26

Berker

Všechny vypínače jsou na 16AX a to je jistota  ;)

U tohoto typu se kontakt povedl vyladit jak směrem k 16A trvalému zatížení, tak ohledně nárazových proudů velice dobře.

Jirko, jak jsem uváděl v jiném vláknu, zkus pětku v serii.

Peter Munka:
Uz 6 rokov mam 18W led panely ,  vzdy jeden kus na jeden rozpoleny Schneider Unica a bez problemu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana