Svorka typu wago opravdu od Waga?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
ASi to bude o trochu složitější po právní stránce, ale to není náš boj. Tedy pokud se s tímto produktem nezapleteme  (norm) o:-)

Ale z pohledu technika mám celkem jasno. Není všechno WAGO co jako WAGO vypadá. U této značky znám kvalitu a i technické náležitosti. Pokud zakoupím napodobeninu, musím si nejdříve pročíst technické parametry i návod, abych je využíval s jejich souladem. Pokud bude výrobcem alespoň některý ze známých výrobců, budu těmto údajům věřit. ALe v případě no-name exportu z China, si dovolím těmto údajům nevěřit a tedy je to pro mne v praxi nevyužitelné. Nechci řešit vypálené spoje v krabicích, obzvlášť v době záruky. Podle mne totiž podobné označování cizích produktů srovnáním s originálem, silně zavádějící. Kupující může nabýt dojmu, že jde o produkt minimálně shodných vlastností, což nemusí a často není pravda.

Zrovna řešíme s jedním sousedem několik nákupů z "Alíku",  kde štítkové údaje prostě nesedí vyloženě lžou. Zakoupil si větrnou elektrárnu s výkonem 1000W. Minulý týden  měřil za silného větru to, co skutečné dává a naměřil pouhých 80W výkonu. Tak ho to zklamalo, že tento týden už je sundaná. Ještě jí dával šanci a roztáčel ji vrtačkou, než ji "odhodil do kouta". Svorky na spojení vodičů dodané k té elektrárně (modifikace páčkových WAGO),  jsou z tak křehkého plastu, že není problém aby se při vibracích o sebe rozbily a mohli způsobit zkrat. Mě se jedna rozpadla v ruce jen při "hraní" s ní. Zkušenosti s dalšími podobnými produkty pak ukazují na to, že namísto mědi bývá použito železa s vrchní vrstvou mědi a podobně. Tedy deklarované vlastnosti bývají jen zbožným přáním výrobců, nebo rovnou podvodem na na LAMY. Ono to chvilku funguje  :D :D :D

Nebudu tvrdit že se to týká i těchto svorek protože je neznám, ale tolik času zase nemám, abych se stal testerem. TO by mi musel někdo darovat, nebo spíš platit, abych riskoval svůj čas a důvěru zákazníků.

Jan Yossarian:
Citace: Jan Franěk  25.02.2023, 14:00

Zrovna řešíme s jedním sousedem několik nákupů z "Alíku",   kde štítkové údaje prostě nesedí vyloženě lžou. Zakoupil si větrnou elektrárnu s výkonem 1000W. Minulý týden  měřil za silného větru to, co skutečné dává a naměřil pouhých 80W výkonu. Tak ho to zklamalo, že tento týden už je sundaná. Ještě jí dával šanci a roztáčel ji vrtačkou, než ji "odhodil do kouta". Svorky na spojení vodičů dodané k té elektrárně (modifikace páčkových WAGO),   jsou z tak křehkého plastu, že není problém aby se při vibracích o sebe rozbily a mohli způsobit zkrat. Mě se jedna rozpadla v ruce jen při "hraní" s ní. Zkušenosti s dalšími podobnými produkty pak ukazují na to, že namísto mědi bývá použito železa s vrchní vrstvou mědi a podobně. Tedy deklarované vlastnosti bývají jen zbožným přáním výrobců, nebo rovnou podvodem na na LAMY. Ono to chvilku funguje  :D :D :D

Pokud Alíkem máte namysli Aliexpress, pak je to réma které by tu rád otevřel. Jde o fenomén mezi který se dává rovnítko s Amazonem a to je veliká chyba. Aliexpress je dobrý a špatný sluha. Někdy ano, jindy ne. Ale to sem je moc douhé.

Jan Franěk:
Citace: Jan Yossarian  25.02.2023, 14:25

Pokud Alíkem máte namysli Aliexpress, ......

Ano, je to tak. Přiznávám že jsem zde také nakoupil pár produktů, ale řekněme že jen po dlouhé úvaze a "přebírání". I tak jsem s spálil v cca 30% případů, což mne neštvalo ani tak kvůli ztraceným penězům (nešlo o velké částky),   ale právě proto že jsem se zařadil mezi LAMY  (dance) ;D

Ještě bych podotknul, že šlo o nákupy pro osobní použití a testování, nebo řekněme spíše hraní. V žádném případě nešlo o produkty k dalšímu prodeji, nebo montáži k zákazníkům.

Milan Hudec:
Hlavně a zejména si mohou pětičinwago a 10kč strčit do ....
Za kačku by to bylo pro děcka na hraní drahé.

František Šohajda:
Stačí se podívat na některý výrobek prodávaný u nás v kameném obchodě ,    50% těcho výrobků jsou ty samé jako na Alíku ale 10x dražší!!
Nemyslím si že je to výrobek vyrobený někde jinde!

PS:
Před půl rokem jsem zakoupili dost svítidel u českého výrobce svítidel -celkem dost známého s otázkou, že koupíme více ND do jejich osvětlení LED (odcházeli LED diody),   
jejich vedoucí velkoskladu napsal, že všechny svítidla jsou vyrebeny v Číně a ND nemá ani kus!! že může několik svítidel rozebrat, nám prodat světelné desky LED a stejně další komponenty vyhodí do šrotu!! (dance) Jinak pouze výrobní štítek je  vyroben v ČR! :o

Odběhli jsme od tématu, ale bez Číny bychom ani si neposvítili! :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana