Odpovídá zvukař za zásuvku nn kterou někomu na koncertě poskytne?
Milan začínající zvukař:
Kdo nese odpovědnost za přípojku, zásuvku 230 V na koncertě, pokud se do ní připojí další hostující kapela? Je to na odpovědnosti provozovatele objektu nebo na tom, kdo se ze zvukařů v objektu připojil svým rozvaděčem?
Dnes jsem byl u živé diskuse o tom, jak si dát pozor kdo je kde osobou odpovědnou a vyvstala z toho tato otázka.
Milan Hudec:
Citace: Milan začínající zvukař 18.02.2023, 21:57
Kdo nese odpovědnost za přípojku, zásuvku 230 V na koncertě, pokud se do ní připojí další hostující kapela? Je to na odpovědnosti provozovatele objektu nebo na tom, kdo se ze zvukařů v objektu připojil svým rozvaděčem?
Dnes jsem byl u živé diskuse o tom, jak si dát pozor kdo je kde osobou odpovědnou a vyvstala z toho tato otázka.
Toto je nádherné právní téma, mnohdy vysvětlované na příkladu:
Žena svojí dírku plnou chorob poskytla nebo nabídla?
Milan začínající zvukař:
Citace: Milan Hudec 18.02.2023, 22:45
Toto je nádherné právní téma, mnohdy vysvětlované na příkladu:
Žena svojí dírku plnou chorob poskytla nebo nabídla?
Asi by to nikoho nenapadlo, pokud by se jeden váš kolega neobjevil s doporučením studia zákona 250 a osob odpovědných. Ale my tu řešíme problematiku spíš šíření zvukových vln, než jako vy distribuci napájení. Pro nás zapeklitá věc, pro silnoproudaře asi brnkačka kterou vysype z rukávu. Na zákon 250 jsem koukal ale obávám se, že mi chybí mnoho znalostí souvisejících dokumentů.
Pane Hudče, příměr je sice zajímavý, ovšem tak trošku z jiné sféry. Chápu, že každý uvádí své zkušenosti z prostředí ve kterém žije.
Rozmahel Vladimír:
Milý zvukaři, hojné psaní textu ti jde vcelku dobře.
Co takhle zkusit začít psát texty písní kapelám, které máš zvučit? :) (dance)
Jiří Schwarz:
Tady je to na zkoumání kde byl primárně problém, jestli na vývodu z objektu, nebo na zařízení zvukaře.
Pak by se zkoumalo, jestli to věděl nebo mohl vědět, že tam problém je.
A i když se zařízení choval standardně, pořád bych čekal, že soudní znalec se nespokojí s nějakých dobrým slovem, ale bude chtít nějakou dokumentaci (prohlášení o shodě) k provozovanému zařízení, nějakou zprávu o pravidelné kontrole nebo revizi...
Když si představím nějakou akci, kam přijede kapela, po X-té rozbalí kromě jiného napájecí kabel, technik kapely nebo pořadatel něco špatně odhadne nebo připraví, takže se po kabelu šlape,... nemám pocit že bych chtěl ručit za stav takového napájecího přívodu jak ve vztahu ke svojí partě, tak dokonce ve vztahu ke členům jiné kapely
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana