Jak se správě osadí zásuvky do lamina na zdi v kuchyni?

<< < (2/3) > >>

David Hruda:
Citace: Tom Hejda  16.02.2023, 21:44

No, s tou spoluprací mám právě obavy :D Kuchyňské studio vypadá sympaticky, ale elektrikáři to nejsou, tak mě tohle zajímalo. Díky oběma.

Pokud nejsou elektrikáři, nemělo by instalovat elektrická zařízení.
Ale všichni víme, jak to je...

Jan Franěk:
No, usazení přístrojů do lamina, je pouze jednou z mnoha věcí, které je potřeba hlídat. Ze zkušeností víme, že kuchyňáři nedokáží rozpoznat možná rizika a tak bohužel často vznikají paskvily, které nejsou bezpečné, nebo omezují komfortní využití samotné kuchyně. Je to dáno i tím, že laická veřejnost nedoceňuje možná rizika a nevadí jim práce neodborníků, když je to levnější, nebo mají dojem že truhlář tomu rozumí, protože sbastlil za poslední roky už mnoho kuchyní a "nikdo si nestěžoval". Jo, to je bohužel taky praxe. Investor to řeší až tehdy, když mu padají jističe, nebo přestane něco fungovat. JEn v posledním roce jsem to řešil asi 6x, právě po "šikovných" kuchyňářích.

Miroslav Revús:
Citace: Tom Hejda  16.02.2023, 21:44

No, s tou spoluprací mám právě obavy :D Kuchyňské studio vypadá sympaticky, ale elektrikáři to nejsou, tak mě tohle zajímalo. Díky oběma.

Bez spolupráce elektrikára a "kuchyniarov" to nejde. Budete musieť presvedčit elektrikára, aby si našiel čas počas montáže kuchyne. Inak budete mať iba problémy a žiadnu radosť.

Jan Palička:
Když už se omylem stane, že tam ta krabice je:
https://www.kopos.cz/cs/produkt/10902-nastavny-ramecek

Tom Hejda:
Citace: Jan Palička  17.02.2023, 09:56

Když už se omylem stane, že tam ta krabice je:
https://www.kopos.cz/cs/produkt/10902-nastavny-ramecek

Aha. O kolik je to horší bezpečnostně než umístit krabici přímo do lamina? Protože čistě prakticky co se týče instalace mi tohle přijde jako šikovnější řešení.

Citace: Miroslav Revús  17.02.2023, 08:18

Bez spolupráce elektrikára a "kuchyniarov" to nejde. Budete musieť presvedčit elektrikára, aby si našiel čas počas montáže kuchyne. Inak budete mať iba problémy a žiadnu radosť.

No, to přesně bude veselý... zvláště když se kuchyňáři tváří, že třeba zdroj k LEDkám mívaj položenej v horní skříňce, což mi nepřijde ani dobrý ani hezký, a radši ho budu mít v zásuvce za spodníma skříňkama, kde stejně je 10cm rezerva kvůli hlubší lince. A tak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana