Jak revidovat zařízení staveniště bez dokumentace?

<< < (3/5) > >>

Petr Pěčonka:
Chlapi fakt palec nahoru a D moc za odpovědi. Chápu, že mi nikdo nedá jasnou odpověď a nasměřujete mne. Projektantovi a tak.

Publikaci IN-EL mám a je fakt dobrá, ale jen se odkazuje na normy. a mé odpovědi mi moc nedává.
Skripta co jsem přečetl jsou všechno malé stavby
Knížek na toto téma jsem moc nepřečetl a ani nenašel. (možná špatně hledám)

Honza Bonček mne navedl na III fáze sběru. (Jak prozaické).
Ale to mi nikdo není schopen říct. A už vůbec ne podepsat.

Samozřejmě mám základní požadavky a harmonogram prací.
Samozřejmě vím, že časem se to vše mění a co nemělo být současně na stavbě tak tam je.
A Samozřejmě nemám na to finance.

Jelikož jsem velký hnidopich a nebojím se v práci nastolovat témata tak už jsem se dostal do fáze, když jsme si z ředitelem vynadali. Vždy se vyplatilo co jsem řekl a nikdy jsme se nevešli do rozpočtu.

Tak teď to dali celé na mne. Já to "nějak" spočítal, a dle mého dobře (vím a nekamenujte, že dobrý je nepřítel výborného) ale dle CN to prostě vyšlo na 750 tis Kč. Zařízko bez přípojného místa. Samozřejmě, v rozpočtu je na to sotva polovina.. :-D.

Bohužel i mezi mými kolegy na stavbě jsou hnidopiši, kteří tomu vůbec nerozumí a kecají do toho jako by to měli v krvi. Jen prostě musím doložit čísla.

Proto jsem se ptal na soudobosti. Asi otevřu jiné vlákno, kde se zeptám na soudobost u jeřábu.
   Vím, že informace, kterou mám je jen, že potřebují ke chodu jeřábu 125A. Ale k elektroinstala ci mi to nic neřekne. Řekne mi to jištění, a kabeláž k tomuto jeřábu. Ale má to skutečně tak velký výkon. A bude to mít tak velký výkon po celou dobu denní stavby? Přeci jen jak se otáčí ramenem bere to prd, ale když navíjí rameno popř. spouští dolů tak tam má odběr.

Bohužel mi nikdo není schopen říct, vše co k tomu potřebuji vědět. Tak jsem se obrátil zde.

Pane Fraňku, ano máte pravdu jedna otázka jedno vlákno
Jinak máte pravdu, možná řeším věci které mi nepřísluší a beru tím pádem na sebe nepřiměřené riziko

Petr Pěčonka:
Citace: Miroslav Revús  16.02.2023, 20:12

Honzo, on nepotrebuje revidovať. Dostal za úlohu navrhnúť a zriadiť napájanie staveniska. Kompletne aj s rozvodmi.
Potrebuje to nadimenzovať, zariadiť a to bez projektanta, ktorého mu šéf nedá, lebo je ...píp....

Chlap potrebuje poradiť, lebo dostal za úlohu zabezpečiť niečo, čo v živote nerobil.

Přesně. Říďa je v pohodě až na nějaké excesy, ale musím mu to vše podložit. A jelikož teď už nestojí kW 2 Kč, tak najednou všichni sledují i to co jim bylo vždy vzdálené.

Když jsem jim řekl, že potřebuji 315A hl. jistič a jestli má investor předjednané připojné místo STAVENIŠTĚ, koukají na mne jak z jara. a to chtějí 6.3 začít.. :-D. Kdo by měl zájem mohu zde dát soubor ze sichru.

Jan Franěk:
No, soudobost je ve vašem případě složité téma, protože nemáme dostatek relevantních informací. Někde se můžeme bavit o koeficientu 0,5, jinde 0,7 a jsou případy kdy je soudobost rovna 1.

Jak psal kolega Boček. Sběr informací  ;) .......    ........

https://elektrika.cz/data/clanky/jak-rozumne-stanovit-soudobost-a-jak-prokazat-ze-jsou-rozvody-spravne-dimenzovany

Petr Pěčonka:
Citace: Jan Bocek  16.02.2023, 21:43

Citace:

A co tak začít projektem pro budoucí napájení objektu.
300 x 50 m je velký prostor a je to areál.
Nejdříve vybudovat napájecí místo, přípojku.
Na to by snad měl být projekt nebo i studie proveditelnost i v předstihu stavby.
Možná se bude muset vybudovat nová trafostanice 22/04 kV

200-300 A vám neposkytne distribuce jen tak. To je hodně jednání a práce pro projektanta, který má s tím zkušenosti. Jedna věc je zařízení staveniště, druhá jsou nároky na budoucí provoz ale společným jmenovatelem je přívod energie. To je alfou a omegou.]

IN-EL je dobrý typ.

No to ano, ale to je přímá investice PRE Di. A bohužel k tomu ani není projekt. Respektive je, ale není to v zadání nás jako GD. Jde to přímo pod investora. Místa napojení jsou známa, ale nevím kde nás pustí distribuce - to vše je u investora. Spousta dotazů.. :-)

Petr Pěčonka:
Citace: Jan Franěk  18.02.2023, 07:52

No, soudobost je ve vašem případě složité téma, protože nemáme dostatek relevantních informací. Někde se můžeme bavit o koeficientu 0,5, jinde 0,7 a jsou případy kdy je soudobost rovna 1.

Jak psal kolega Boček. Sběr informací  ;) .......    ........

https://elektrika.cz/data/clanky/jak-rozumne-stanovit-soudobost-a-jak-prokazat-ze-jsou-rozvody-spravne-dimenzovany

Pane Fraňku super, jdu studovat. A předpokládám, že na mne vyskočí řada dalších otázek na které možná budu znát odpovědi a možná se do toho potopím ještě více. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana