Jaký vliv může mít proud kompresoru na jeho hluk?
Jan P:
410A
Petr Liskar:
Citace: Jan P 14.01.2023, 17:58
410A
R410A má kondenzační teplotu při 27,3 bar nějakých 45°C, při těch 32,5 bar je to něco nad 52°C.
Vy jste měl při doběhu teplotu vody při doběhu o pár stupňů nižší. Ano, něco se "ztratí" na kondenzátoru na prostupu chladivo-voda, ale nemělo by to být tolik.
Máte-li možnost za chodu možnost změřit teploty na vstupech a výstupech výměníku, napovědělo by to víc. Je možné, že deskový výměník z nějakého důvodu nestíhá teplo předat.
Druhou věc, kterou zkontrolujte, je teplota a tlak par chladiva vstupujících do kompresoru. Nízká teplota signalizuje problém na výparníku, nízký tlak také, navíc to může signalizovat nedostatek chladiva v okruhu.
Obojí má jeden nepříjemný důsledek, a to ten, že kompresor není ochlazován, což se kromě vysoké teploty na plášti kompresoru projeví též zvýšenou hlučností.
Asi by bylo dobré si pozvat chlaďaře...
Jan P:
Citace: Petr Liskar 14.01.2023, 18:33
R410A má kondenzační teplotu při 27,3 bar nějakých 45°C, při těch 32,5 bar je to něco nad 52°C.
Vy jste měl při doběhu teplotu vody při doběhu o pár stupňů nižší. Ano, něco se "ztratí" na kondenzátoru na prostupu chladivo-voda, ale nemělo by to být tolik.
Máte-li možnost za chodu možnost změřit teploty na vstupech a výstupech výměníku, napovědělo by to víc. Je možné, že deskový výměník z nějakého důvodu nestíhá teplo předat.
Druhou věc, kterou zkontrolujte, je teplota a tlak par chladiva vstupujících do kompresoru. Nízká teplota signalizuje problém na výparníku, nízký tlak také, navíc to může signalizovat nedostatek chladiva v okruhu.
Obojí má jeden nepříjemný důsledek, a to ten, že kompresor není ochlazován, což se kromě vysoké teploty na plášti kompresoru projeví též zvýšenou hlučností.
Asi by bylo dobré si pozvat chlaďaře...
Měřil jsem tohle
https://photos.app.goo.gl/uwz9Z7XV5874tQuj6
Ale pokud myslíte teplotu na části s chladivem, půjčím si na to teploměr a změřím.
Chladivo bylo odsáté a naplněné zpět podle štítku.
Zřejmě to ale bude chtít chlaďaře.
Mařík Pavel:
Pane Jane P, to mi nějak neštimuje, Vy jste si sám odsál chladivo a doplnil zpět? A nejste chlaďař? Soudě podle závěru, že si pozvete chlaďaře. Pak nezbývá, než obdivovat, jaké máte vybavení a přístup k chladivu, když nejste certifikovaná osoba. Buď nám "čůráte na nohy" a jste chlaďař řešící problém, nebo postava z Prodané nevěsty.
Jan P:
Mařík Pavel: Nejsem si vědom toho, že bych tady někde psal, že jsem chladivo odsával a plnil sám.
Ale pokud je to pro vás důležité, tak povolení na Fplyny od MZP mám, jen s tím nepracuji, takže nemám detailní znalosti ohledně pochodů uvnitř.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana