V jaké poloze doporučujete instalovat hromosvodní svorky?

<< < (2/2)

Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  07.01.2023, 15:57

Na střeše pro křížení či odbočení používám rád 319 209

Podle mě, zbytečný kanón na vrabce :) stejnou službu mě udělá 390 051, a když si jich dám do kapsy víc, když lezu na střechu, tak mě to nestáhne kalhoty ke kotníkům  ;D

Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl  07.01.2023, 18:22

Podle mě, zbytečný kanón na vrabce

Přesně tak.
Použití těchto svorek v normálních podmínkách mi koresponduje s tvrzením Mirka o přehnaném alibismu nebo "přechráněnosti" v tomto vláknu   https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,47552.0.html

Milan Hudec:
390 051 bych vzal možná na milost u Al drátu, ovšem u tvrdého drátu vzniká na jeden středový šroub "páka jak prase".

Vlado Konrád:
No suplovať skúšobňu nemám chuť. Ak výrobca udá, že to treba dotiahnuť na 50Nm alebo 25Nm, tak je to pre montérov zákon. Ak výrobca určí, že je to pre  FeZn alebo AlMgSi je to zákon. Zodpovedá za to on. Nešpekulujeme, riadime sa návodom. Inak naformovaný vodiť má pnutie = 0. Kto to nevie, nech to nerobí

Milan Hudec:
Citace: Vlado Konrád  08.01.2023, 11:39

No suplovať skúšobňu nemám chuť. Ak výrobca udá, že to treba dotiahnuť na 50Nm alebo 25Nm, tak je to pre montérov zákon. Ak výrobca určí, že je to pre  FeZn alebo AlMgSi je to zákon. Zodpovedá za to on. Nešpekulujeme, riadime sa návodom. Inak naformovaný vodiť má pnutie = 0. Kto to nevie, nech to nerobí

Naformovaný vodič pnutí rozhodně má (námraza, vítr atd).
Nedělám si iluze, že vůbec někdy někdo v občanské sféře poleze na střechu kontrolovat svorky (dle mého názoru nejchoulostivě jší část hromosvodní soustavy),   proto používám to nejlepší co trh nabízí (výrobce určitě DEHN, no a konkretní výrobek dle svého, jaktonapsat, "technického citu"),  prostě styl namontovat/zapomenout.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana