Milan Kaucký o jedné revizi hromosvodu od stolu ...

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  06.01.2023, 22:24

.... diktaturu přechráněnosti .

Tento výraz nutno nejen poznamenat ale také občas připomínat!

Milane, řekl jsi to jako první nebo už někdo před tebou? Rád k citacím přidávám autora. :-)

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík  07.01.2023, 09:25

Tento výraz nutno nejen poznamenat ale také občas připomínat!

Milane, řekl jsi to jako první nebo už někdo před tebou? Rád k citacím přidávám autora. :-)

Hlásím, že jsem ho vymyslel já.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  07.01.2023, 09:35

Hlásím, že jsem ho vymyslel já.

OK, poznamenávám si.

"Diktatura přechráněnosti" mi připadá jako "nevyžádaná rada".  (bigbb)

Jan Franěk:
No, já si Milanovým výrokem zase nejsem tak jistý. Všeobecně bych jistě souhlasil, ale pokud to vztáhnu na téma kam svoji poznámku Milan vložil, přijde mi to jako střelba vedle.
Anténní stožár vyšší než jímač hromosvodu, se spoustou kabelů vedoucích do domu, nebo zemnič, který brzo přestane plnit svoji funkci a tak dál. Dle mého to není diktát přechráněnosti, ale základní požadavky na funkční ochranu bytového domu. Domnívám se že je nezpochybnitel né, že v tomto případě (i řadě dalších) dochází jen k nenaplnění základních normopožadavků a revizní zpráva musela vyžadovat tužku zkušeného pohádkáře, aby její celkové hodnocení mohlo být kladné.  

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  07.01.2023, 14:10

Anténní stožár vyšší než jímač hromosvodu, se spoustou kabelů vedoucích do domu, nebo zemnič, který brzo přestane plnit svoji funkci a tak dál. Dle mého to není diktát přechráněnosti, ale základní požadavky na funkční ochranu bytového domu. Domnívám se že je nezpochybnitel né, že v tomto případě (i řadě dalších) dochází jen k nenaplnění základních normopožadavků a revizní zpráva musela vyžadovat tužku zkušeného pohádkáře, aby její celkové hodnocení mohlo být kladné.  

To vidím stejně.   

Ovšem výrok o "přechráněnosti" je typický pro neznalé nebo nejisté osoby. Například: netuší, že efektivní a bezpečné je použití průřezu 1,5 a zvažuje 2,5. Protože se dostane do pochybností instaluje raději průřez 4 aby měl jistotu. To je pouze ilustrativní interpretace "přechráněnosti". Myslím, že se toto vyskytuje v mnoha jiných případech i odvětvích hodně podobně. U "přechráněnosti" vznikají vedlejší účinky o kterých se nehovoří, protože v ten okamžik je zastíní "účel světící prostředky".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana