Milan Kaucký o jedné revizi hromosvodu od stolu ...
Zdeněk Dančák:
Než toho RT upálite, tak by bylo vhodné ověřit, zda ta anténa nebyla doinstalovaná až po revizi hromosvodu. A zda svorka nemohla být skryta pod zemí, dle videa je pod úrovní gajgru. Upřímně, asi málokdo z vás při revizi vidí kompletní podzemní část zemniče, aby odhalil všechny možné vady.
Já bych to spíš posunul na diktát přerazítkovanosti, a to nejen v oblasti elektro. Předpisy jsou nastaveny tak, že ve svém důsledku jsou lidé více strašeni chybějícím razítkem/štítkem než zastaralým nebo za určitých podmínek nebezpečným řešením, a pak to tak dopadá. Razítko má pak pro ně větší váhu, jak skutečný stav, který sami ani nemusí být schopni posoudit. Mnohdy raději ani nemodernizují a nezlepšují, jen aby se opět nedostali mimo formálně řádný stav a nechyběla jim nějaká náležitost. Bohužel, v dnešní době je lepší mít revizi v ruce, jak funkční hromosvod na střeše. Samozřejmě, ideální stav je mít vše kompletně OK, ale to není zejména u rekonstrukcí vždy tak jednoduché a pro mnohé ani cenově akceptovatelné řešení.
Miroslav Minařík:
Jak to tak sleduji, tak by na Stavebním úřadě neměla sedět úřednice (s jakýmkoliv vš vzděláním) pro kontrolu razítek ale nejlépe inspektoři TIČR. A všechny revize by měli ještě dodatečně revidovat sami. Což je nereálné.
Jiří Schwarz:
Znáte kreslený seriál Šmoulové? Jaká měli jména?
Jeden kolega mě vyprávěl jak jeho syn sledoval snahu o dokonalé vylepšení elektroinstala ce a některé další činnosti a pak ho nazval Katastrofix :)
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 07.01.2023, 22:32
Znáte kreslený seriál Šmoulové? Jaká měli jména?
Jeden kolega mě vyprávěl jak jeho syn sledoval snahu o dokonalé vylepšení elektroinstala ce a některé další činnosti a pak ho nazval Katastrofix :)
Jméno Katastrofix bych spojoval s Asterixem a Obelixem a ne se Šmouly. Příznačné jméno, které se objevilo v sérii o Asterixovi a Obelixovi bylo "Neumínic" a já mám stále častěji pocit, že se kolem nás pohybuje stále více jeho potomků.
M S:
Diskusia sa zvrhava k off topicu, ale no.. Katastrofix je urcite z Asterixa, rovnako ako toto video, ktore presne popisuje kazdu jednu interakciu so statnou byrokraciou:
https://www.youtube.com/watch?v=xk2keN8JmeA
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana