Vypařuje se mi elektřina?

<< < (2/12) > >>

Milan Jakeš:
Tohle by bylo akorát pro vás (tř. př. 1%):
https://shop.elektrosms.cz/cs/a9mem3110-elektromer-iem3110-3f-do-63a-pulzni-vystup-mid-cejch-dig-schneider-electric-cz-s-r-o-skl000139149

(Schneider A9MEM3110)

Petr Chalupa_:
Kolik akvárií máte a jak velká? Nemáte náhodou tropické ryby, kterým se přitápí topením? Dále pak technologie na čištění a vzduchování, které jedou nonstop taky něco vezmou. Zvládla byste sečíst všechny příkony (Watty),  udávané na těchto non-stop běžících zařízeních? Vaše kamarádka klidně mohla mít 2 roky zpátky ještě 1 kwh elektřiny za korunu. Dnes už je situace o dost jiná...

Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý  30.12.2022, 20:18

...bojler a pojišťovací ventil před ním, zda nevypouští teplou vodu trvale, vlivem závady či zaseknutí.

Pojišťovací ventil před boilerem odpouští studenou vodu, což by se zvýšenou spotřebou EE projevit nemělo, za to by se zvýšila spotřeba vody.

Vadný by mohl být kabel spojující elektroměr v plotě s domem a tím vzniknout únik proudu do země.

Tazatelka by měla dodat foto elektroměrných rozvaděčů pro její a sousední dům. Z toho by se asi dalo posoudit, zda tam není možný odběr souseda z jejího měřeného výstupu do domu.

Jinak jediná skutečně dobrá rada, je návštěva odborníka, který proměří jaký má izolační stav např. zmiňovaný kabel a zkontroluje stav a zapojení ER obou objektů. Kontrolní elektroměr bych namontoval do domu, aby soused nebyl varován a případný nedovolený odběr neodstranil, což by mohlo znemožnit prokázání krádeže.

Tyto krádeže jsou obvyklejší v činžácích, zejména v panelácích, kde k tomu napomáhá koncepce rozvaděčů. Není ovšem vyloučený tento způsob ani v případě různých developerských výstaveb RD, kde se kvůli úspoře (developera) použije jeden zdvojený ER pro dva objekty. Sám jsem se setkal s kuriozním způsobem krádeže elektriky u RD, kdy si soused v době nepřítomnosti obyvatel vedlejšího domu zapojoval kabel na cirkulárku a svářečku do motorové zásuvky na jejich dům.

555:
Citace: Václav Třetí  31.12.2022, 02:31

Sám jsem se setkal s kuriozním způsobem krádeže elektriky u RD, kdy si soused v době nepřítomnosti obyvatel vedlejšího domu zapojoval kabel na cirkulárku a svářečku do motorové zásuvky na jejich dům.

To byl tak děravý plot nebo soused měl dost šikovnosti a nějaké vhodné lezadlo?
Jinak to se dá zjistit dobře umístěnou(a zamaskovanou) fotopastí jestli někdo chodí po pozemku a pomáhá si z dostupné zásuvky(jsou další důkazy pro případné konání).

Václav Třetí:

Citace: 555  31.12.2022, 03:00

To byl tak děravý plot nebo soused měl dost šikovnosti a nějaké vhodné lezadlo?
Jinak to se dá zjistit dobře umístěnou(a zamaskovanou) fotopastí jestli někdo chodí po pozemku a pomáhá si z dostupné zásuvky(jsou další důkazy pro případné konání).

To je záležitost stará více jak 20 let. V místě, kde byl krytý téměř ze všech stran si přehodil štafle přes plot. Drzost byla obrovská, jenže on měl dobré informace, jak dlouho nebudou doma, protože ho před odjezdem vždy žádali o dohled nad domem. Tak dohlížel, jenom trochu jinak, než čekali.

Tenkrát ještě fotopasti nebyly, dnes je to jedna z možností. Pomohla náhoda, majitel zjistil větší odběr v době, kdy nebyli doma, tak to začal sledovat pravidelně. Když si byl jistý, že se něco děje s vnější zásuvkou, tak odjeli, ale vrátili se dříve, než se zmínili a bylo hotovo. Já jsem byl přizván na kontrolu, kam se ta elektrika asi ztrácí. Pak jsme podle určitých indícií zjistili, že by to mohl být soused a zásuvka, tak jsme vymysleli past, která spadla na poprvé.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana