Jsou chytré vypínače, resp. relé pro 230V bezpečná?
Jozef888:
Citace: Fuk Tomáš 13.12.2022, 13:06
Cituji z návodu k uvedenému přístroji .
Tomu rozumim, dane rele bych chtel vyuzit ke spinani svetel, takze by bylo schovane v krabici po vypinacem, takze by samozrejme nebylo nijak jendoduse volne pristupne.
Pokud spravne chapu, tak vsechny tyhle vypinacove/zasuvkove krabice jsou samozhaseci, je tomu tak?
Jan Franěk:
Citace: Jozef888 13.12.2022, 13:51
......., takze by bylo schovane v krabici po vypinacem, takze by samozrejme nebylo nijak jendoduse volne pristupne.
A víte že je to v tomto případě porušením návodu?
Mimochodem si v tomto samotný návod silně odporuje
Hodně štěstí ;)
Juraj Rojko:
Mrkněte na Shelly. Je to evropský výrobce, takže se mu hůře utíká před odpovědností a jeho prohlášení o shodě pokrývá i směrnici 2014/35/EU. Záleží ovšem na tom, co konkrétně potřebujete. Jsou to samozřejmě také výrobky z kategorie "hračky", ale dle mého, téměř ničím nepodloženého, názoru je tam vidět jistá snaha je dělat docela poctivě.
Jozef888:
Na Shelly jsem koukal a vim o nem, bohuzel komunikuje pres Wifi a ta se pro aplikaci prilis nehodi, nicmene v nejkrajnejsim reseni by se to nejspise dalo nejak vyresit.
Mezitim jsem udelal jeste dalsi pruzkum trhu a narazil na dalsiho evropskeho vyrobce Qubino s jeho produktem Qubino Flush 1 (cenove je tady na vice jak dvojnasobku meho prvniho zminovaneho), nicmene ma certifikaci pro LVD (2014/35/EU) a zaroven jsem narazil i na jisty zkusebni report podle normy IEC 60669-2-5 - ten prikladam a zajimal by me vas nazor na toto rele.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana