Co je dnes na kolaudacích špatně?
Pavel Horský:
Je to přece velice jednoduché.
Každá dokumentace, která jde na úřad, je vybavena autorizačním razítkem, které je dle státu zárukou kvality. Členové ČKAIT se nesmí vzájemně napadat a nečlen není nositelem dostatečné stítní kvaklifikace, aby mohl práci nadlidí napadat.
Pak je přece vše v pořádku.
Nebo se pletu?
Před lety mi toto sdělil i náš starosta, když jsem přišel s tím, že by mělo mít město opravdové odborníky, kteří by udělali zběžný rozbor dokumentace, ceny a přípravy zakázky. Např. by se tím ušetřilo dost peněz.
A my zasvěcení víme, že je to vlastně vše dost špatně.
Jan Hájek:
Pokud bych kolaudaci úplně nezrušil, tak bych zavedl jednoduchou regulaci = pojistka.
Objekt by měl mít pojistku na škody v něm a škody kterými může ohrozit okolí (včetně smrti), jinak by v něm neměl nikdo být.
... a byl by klid.
Miroslav Revús:
Tiež mám podobný názor, že iba poisťovne sú tou silou, ktorá dokáže donútiť investora, aby sa zaujímal o kvalitu svojej elektroinštalá cie, alebo kvalitu práce elektromontéro v.
Ale v našich končinách to ešte potrvá nejaký ten čas.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek 20.11.2022, 14:15
Pokud bych kolaudaci úplně nezrušil, tak bych zavedl jednoduchou regulaci = pojistka.
...
A přehrajeme zodpovědnost a s tím spojenou odbornost na toho pojišťovacího agenta?
Kdo posoudí správnost a bezpečnost provedení stavby?
Díky změnám živnostenského zákona, zákonu 250/2021 a vyhláškám 190 a 194/2022 se může za projektanta prohlásit každý, kdo si umí koupit pastelky...
A "spolek, jehož jméno se nevyslovuje" raději komentovat nebudu
Jan Hájek:
Citace: Jiří Schwarz 24.11.2022, 20:26
Kdo posoudí správnost a bezpečnost provedení stavby?
No právě ta pojišťovna, ty vyhlášky a normy nebudou potřeba.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana