Vztahuje se NV 378/2001Sb. na FVE rodinných domů?

<< < (5/5)

Peter Lovacký:
Citace: Petr Tobolík  10.11.2022, 13:20

N Takže mi něco uniklo, nebo přednášející uvedl v omyl několik desítek kolegů....včet ně mne

Len úvaha...
FVE je TZ na výrobu elektriny, a myslím že na rozdiel od takej práčky by mal pre FVE výrobca (prípadne montážna firma),  okrem návodu na používanie stanoviť aj formu jej bezpečnostných prehliadok...
Takže keď si laik do RD objedná odborný pravidelný servis FVE podľa termínu v dokumentácii určenej pre laika (návod),  tak pre zamestnancov odbornej firmy bude RD furt pracovisko so všetkým čo na pracovisko patrí,.. no a prevádzková dokumentácia je len normálnou súčasťou toho TZ..

Ono samozrejme záleží od toho jaký rozsah dokumentácie dodal výrobca a jaké stanovil požiadavky na jeho bezpečnú prevádzku...
Laika by som v takej situácii videl len jak užívateľa s povinnosťami uvedenými v dokumentácii.. .
Myslím, že keď si môže doma mačkať tlačítko na fíčku, tak si môže domov aj zavolať odborný servis...

Miroš Jan:
Na dotaz Tobolíka jsem snad odpověděl dost jasně. :)
Takže ta tvoje úvaha, je zcela mimo. :D

David Černoch:
Souhrn k danému tématu.
Pokud je FVE na RD tak se NV 378/2001 neuplatňuje. Toto NV je pro zaměstnance.
Pokud je v RD provozovna a zaměstnanci tak se NV uplatňuje.
Pokud výrobce/dodavatel FVE předepíše pro provoz FVE prohlídky a revize tak je to na majiteli nesplnit tyto podmínky a porušit požadavky výrobce.
Vždy je potřeba prostudovat požadavky v PD kde se může objevit další požadavek z PBŘ, statiky a nebo ocelových konstrukcí.

jakékoliv neslnění požadavku ČSN jde na vrub majitele/provozovatele a je možné krácení plnění pojišťovnou, nebo postih HZS po požáru.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana