Aka je spravna alternativa hrebena pre uzke istice?
Jiří Kantner:
Citace: Petr Chalupa_ 03.11.2022, 22:19
K propojení... noark (já bych tuto firmu nepreferoval, ale je to můj osobní názor) samozřejmě prodává k těmto zúženým modulům i vlastní hřebínek, takže propojení tímto způsobem je stále možné.
Myslel jsem propojení několika jističů s 3/4 šířkou s klasickou 1 jednomodulovou šířkou.
Výrobci dodávají komplet výstroj takže k úzkým jističům jsou i odpovídající lišty. Podobně jako bonega a její jednomodulové jističochránič e.
[quote author=Peter Munka link=topic=47330.msg370301#msg370301
Když už tak by se tam spíš hodil hlavní vypínač ale vypínač bývá dražší než jistič.... :)
Ono jde i o to, jaká je síť v daném objektu a podle toho pak plánovat menší nebo větší rekonstrukci. O tom moc nevíme, takže tady padají různé hypotézy co koho napadne a takhle to může pokračovat dalších x příspěvků. Bez prohlídky elektroinstala ce se k větším podrobnostem nedobereme
Jan Franěk:
Hlavní vypínač je důležitým bezpečnostním prvkem, který je předepisován v mnoha předpisech a normách. Včetně normy na výrobu rozvaděčů.
S propojením nestandardního prvku k ostatním, si poradí každý elektrikář za pár minut. Někteří z výrobců májí dokonce propojovací lišty, které zohledňují i jiné velikosti hlavních vypínačů a podobně. K NOARKu se ani nebudu vyjadřovat :-X
Nicméně to nejhorší co můžete mít, je narvaný rozvaděč až do posledního místa. Mnohokrát jsem viděl jak padají jističe vedle relátka pro bojler, když bylo léto a vzduch měl nad 28°C a podobně. Prvky se pomalu a dlouhodobě vyhřívají a plast degraduje. Propálené jističe mezi sebou, vzhledem k takovému dlouhodobému působení, nejsou vůbec vzácným úkazem. I já mám pár podobných fotek z nočních výjezdů. Za mne je to špatný stav a na vašem místě bych zainvestoval a rozvaděč vyměnil.
Milan Hudec:
Pokud padá 32A jistič u EM občas, tak bude selektivní 25A v rozvaděči padat furt :)
Pošlete foto onoho rozvaděče, čím elektrikář zabil místo pro hl.vypínač, který tam při jištění nad 25A stejně musí být.
Jen tak vyhodit bezpečnostní prvek...., je taká chujovina odvážná.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana