Jaké časovací relé funguje jako cyklovač?

(1/3) > >>

Jan P:
Situace - potřebuji ochránit smyčku venkovního potrubí topení, naplněného vodou, před zamrznutím.
Chtěl bych to řešit již osazeným oběhovým čerpadlem na 230V a to tak, že by se po mnou nastavené době sepnulo, běželo po krátkou dobu (cca 30-60s),    vypnulo se a opět čekalo na uplynutí nastaveného intervalu do dalšího sepnutí.

Hledal jsem různá časovací relé a nejsem si úplně jistý, jestli nabízejí to, co hledám. Nejblíž co jsem našel umí určitou dobu čekat do spuštění, ale běh trvá stejně, jako doba čekání mezi zapnutím. V podstatě takový "blikač".

Poradili byste mi něco, co mi udělá funkci, kterou popisuji nahoře?

Peter Munka:
Tak narychlo by vam mohlo vyhovovat Elko ep CRM-100

Jiří_Hrubý:
Prakticky jakýkoliv asymetrický cyklovač spolehlivého výrobce.

Petr Chalupa_:
I shelly 1 to lehce zvládne. Navíc k tomu můžete připojit i teplotní čidlo (zastrčené do izolace trubky) a nastavit, aby cyklování probíhalo jen když je opravdu potřeba. Nebo cyklování vůbec neřešit a nastavit to jen podle teploty... Variant je spousta.  ;)

Jan P:
Citace: Petr Chalupa_  31.10.2022, 14:29

I shelly 1 to lehce zvládne. Navíc k tomu můžete připojit i teplotní čidlo (zastrčené do izolace trubky) a nastavit, aby cyklování probíhalo jen když je opravdu potřeba. Nebo cyklování vůbec neřešit a nastavit to jen podle teploty... Variant je spousta.  ;)

To myslíte tu wifi krabičku pod vypínač za 3 stovky?
Jak moc je to spolehlivé zařízení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana