Jak změřit maximální odběr spotřebičů?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
Citace: Jiří Schwarz  15.11.2022, 20:17

Pokud se naměří špička 7300W, ještě to neříká vše. Záleží na tom Jak dlouhá ta špička je, jak rychle "zdroj" reaguje na přetížení, jak moc "zdroj" omezí výkon při přetížení, jak na nějaký pokles výkonu zareaguje spotřebič - jestli se rozběhne, jak se časově prodlouží špička, když bude proudově  menší...

Přesně tak. Některé měřící přístroje (obzvlášť ta spotřeby)  "vzorkují",  tedy měří v určitých intervalech. Nezřídka se mi stalo, že při měření "záběrového" proudu, se naměřené hodnoty na měřícím přístroji, o cca čtvrtinu lišily od údajů na měřiči spotřeby se záznamem.
ALe jak píše správně kolega Schwarz i další kolegové, ve finále nejvíce záleží na zakoupeném generátoru. Jak zvládá ty špičky a krátkodobá přetížení. I pro mne je Honda špička, nicméně velmi dobrou zkušenost jsem udělal s produkty Kipor, které vycházely cenově o trochu lépe, přitom za srovnatelných technických vlastností. V některých případech i o trochu lepších (papírově). Jistě by se našlo dost dalších výrobců, na které by se dalo spolehnout, ale v BAU.. a dalších prodejnách bych je jistě nehledal.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana