Bude fungovat kombinace motoru 3F motoru a 1F VF menice?
Lampacz:
Menic - cina - https://www.veran.cz/eshop/fl-350-230v/1890-frekvencni-menic-075kw-230v.html
Jedine co bylo v zapojeni D spatne, ze po 5 minutach byl motor hodne teply.
Motor byl bez zateze.
Stineny kabel k motoru jsem nevidel ale zarizeni funguje pres 20 let
O vykon mi vicemene asi tak moc nejde, jako spise o ty otacky.
Václav Třetí:
Citace: Martin Kurka 20.10.2022, 13:15
Je to obdobné, jako nastavit křivky na řídící jednotce spalovacího motoru v tříválcovém Favoritu a pak takto nastavenou řídící jednotku přemontovat do Passata. Dostanete z motoru Passata zvuk jako z vysavače, ale správný výkon a správný tah ne. Nejen spalovací motory, ale i elektromotory se od sebe liší.
Omlouvám se za poznámku mimo téma. Favorit nikdy neměl tříválcový motor (na štěstí!).
Citace: Lampacz 20.10.2022, 15:01
Stineny kabel k motoru jsem nevidel, ale zarizeni funguje pres 20 let.
Jak jste se právě přiznal, máte dost velké mezery ve znalostech. Studujte, sbírejte informace, ptejte se a získané znalosti také používejte.
Měniče umí měnit kmitočet, ovšem neumí zvýšit napětí nad vstupní úroveň. Proto musí být u jednofázově napájeného měniče 3F motor (230/400V) přepojen do trojúhelníku. Zahřívání motoru za měničem mívá na svědomí nesinusový průběh napájení a případně snížený výkon chlazení při provozu s nižšími otáčkami než jmenovitými. V průmyslových nasazeních, kde se počítá s provozem motoru převážně s menšími otáčkami, se na motor montuje nezávislé chlazení.
Lampacz:
Dosahne se lepsiho vysledku, kdyz bude menic trifazovy?
Tj motor zustane zapojen do Y, vstupni napeti menice bude 3x400V, vystupni 3X400.
Ano, toto tema resp VF menic jde mimo moje znalosti, proto sem zakladal toto tema, abych se dozvedel vice a nasbiral pozadovane informace a pak je mohl aplikovat.
20 let se pouziva menic, ktery je defacto ten samy, ale vykonove silnejsi na pile, kde zajistuje posun hlavy pily. Tudiz sem predpokladal ze dana aplikace se da pouzit na muj pripad, ale stary menic je urcite jine kvality nez tento
Martin Kurka:
Citace: Lampacz 21.10.2022, 07:15
Dosahne se lepsiho vysledku, kdyz bude menic trifazovy?
Výsledek bude shodný. Ale měnič bude objemově větší, silové prvky (jištění, fitry, tlumivky) taktéž. Vše bude ekonomicky dražší, jen se zrovnoměrní odběr ze sítě, což je u takto malého měniče naprosto nepodstatné.
Necháte-li si současný měnič nastavit pohonářskou firmou, nebo někým, kdo měničům opravdu rozumí, budete překvapen jeho výkonem (momentem) i v nižších otáčkách a to při rozumném oteplení.
Ad V.III.
Poděkování za opravu, tříválcová Fabie (s dvouhmotovým setrvačníkem.. .)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana