Nestává se vám, že někdo zaměňuje rekonstrukci za opravu?
Autorský článek:
Základní požadavky na elektroinstala ce v novostavbách a v rekonstruovaný ch koupelnách
Při jakémkoliv zásahu do elektroinstala ce, a zvláště to platí pro elektrické rozvody v koupelně, si musíme jednoznačně ujasnit, zda půjde o opravu či rekonstrukci. Pokud se provádí pouze oprava, postupuje se podle ČSN platných v době zřizování původní elektroinstala ce (tedy pro elektrické rozvody v koupelně například dle dříve platných ČSN 332000-7-701:1997, ČSN 332135 část 1 nebo starší ČSN 375215). V případě rekonstrukce je třeba již dodržovat předpisy platné v době této rekonstrukce, tedy v současnosti je nutné postupovat v souladu s požadavky ČSN 332000-7-701 ed. 2. Velmi častá otázka ...
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Nestává se vám, že někdo zaměňuje rekonstrukci za opravu?
Pavel Horský:
Mě se toto stále více stává u hromosvodů.
Když se mění jen střešní krytina a vzhled střechy se nemění, pak jsem ochoten přivřít obě oči, ale pokud se mění tvar střechy a nebo se objekt zvedá o foch, pak nejsem ta nejsprávnější osoba k jakékoli diskusi, ve které se mě druhá strana snaží přesvědčit o opravě.
Jirka Š. Svejkovský:
Na slovo "rekonstrukce" reaguje především stavební úřad jak býk na červený hadr. Proto je "oprava" logický způsob, jak se vyhnout problémům.
Totéž platí i pro akce menšího rozsahu.
Jan Yossarian:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 18.10.2022, 21:19
Na slovo "rekonstrukce" reaguje především stavební úřad jak býk na červený hadr. Proto je "oprava" logický způsob, jak se vyhnout problémům.
Totéž platí i pro akce menšího rozsahu.
Velmi trefně řečeno! Mám stejnou zkušenost!
Miroslav Revús:
Tiež je použiteľný výraz "modernizácia a oprava".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana