ABB uvádí Konfigurátor pro domovní elektroinstalace ...
Komerční sdělení:
ABB uvádí Konfigurátor pro domovní elektroinstala ce ...
... pro spínače, zásuvky i inteligentní elektroinstala ce. Usnadní práci, ušetří čas .... Jak snadno naplánovat elektroinstala ci v jednotlivých místnostech, na nic nezapomenout a navíc získat nákupní seznam, v němž jsou zahrnuty všechny potřebné komponenty? Není nic jednoduššího, než použít konfigurátor pro domovní elektroinstala ce.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
ABB uvádí Konfigurátor pro domovní elektroinstala ce ...
Jaromír Táborský:
Chvíli jsem konfigurátor zoušel. Asi musím do toho proniknout hlouběji ale možná to bude pro obyčejné domečky pěkným řešením. Jestli s tím naklikám i inteligentní instalaci to tedy moc nevěřím. Asi by moc inteligentní nebyla. Možná se mýlím. Zkoušel to už někdo?
Jan Franěk:
Osobně zatím nee. Ale chystám se některé z jejich školení a teprve pak se na to zkusím podívat. Když řádně nevím co to umí, tak nechci marnit čas. Obecně se mi jejich pomůcky pro montážníky celkem zamlouvají
Miroslav Minařík:
Napadlo mě, že by někdo z ABB nám to mohl z Orlovny ukázat on-line. Tedy až složíme zase studio do původního tvaru před Strojírenským veletrhem :-)
Pavel Horský:
Tak mi to nedalo a malinko jsem otestoval..... ..
Na začátku konfigurace lze zvolit zda budu plánovat inteligenci, nebo klasiku.
Následně si mohu vybrat z devíti ABB Designů, na další stránce pak barvu.
A pak se pro normálního průměrného smrtelníka pootevře peklo.
Volba počtu pater....beru, nic na tom není.
Následuje volba půdorysů a tam jsem se setkal s prvním oříškem.
Protože jsem od přírody líný, převedl jsem si půdorys jednoho patra do PDF a ten jsem načetl v domění, že tak budu moci dále tvořit do tohoto načteného půdorysu.
Dál jsem se touto cestou nikam nedostal.
Program přestal reagovat.
Nevím, zda je to chyba ze strany vývojáře a nebo z mé strany jako uživatele.
Takže reset a znovu...
Pak jsem zvolil "přidat místnost".
Cesta jednoduchá, kde se dá zvolit několik předvolených půdorysů s pravoúhlými tvary místností. Složitější tvary nelze a myslím, že to třeba ani není potřeba....i když, třeba mě by se to jako uživateli líbilo.
Po volbě půdorysů, která bude asi tím nejsložitějším v celém projektu jsem přešel do výběru jednotlivých prvků instalace.
Po krátkém ošahání pohoda a klídek.
Výběrem komponentů si pak volím, zda budou spojeny ve společných rámečcích a to svislých nebo vodorovných. Ano, to se mi líbí.
Dokážu si představit, že bych využil i jako projektant k jednoduchému nakonfigurován í použitých komponentů v navrhované elektroinstala ci s výstupem materiálů, které si pak překlopím do výkazu výměr a do rozpočtu akce.
Kolikrát jsem hledal vhodný regulátor osvětlení, který jde např. kombinovat s tlačítky (rozsvěcení a regulace osvětlení z více míst), nebo jsem listoval v katalogu a hledal kompletaci datových zásuvek.
Zde se vše děje bez listování.
Celkové hodnocení...
Laik, který nikdy nepracoval s podobným konfigurátorem, kde se při tvorbě půdorysů volí poměrně dost proměných, to pravděpodobně vzdá a obrátí se na někoho, kdo mu vše vypracuje.
A profík tuto aplikaci zřejmě využije v jednoduchém režimu jen za účelem celkového materiálového vástupu (jak jsem uvedl výše).
Dobrá aplikace, kterou budu brát jako bonus ke své každodenní práci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana