Funguje přepínač sítí obousměrně?

<< < (2/2)

Jan Franěk:
Osobně bych použil spíš  přepínač sítí SFT225, nebo pro jistotu SFT240 Přepínal bych oba dva pracovní vodiče, abych úplně eliminoval možná rizika propojení se sítí distributora. Přepínání pouze vodiče L, považuji za nevhodné, až nebezpečné.

https://www.hager.cz/vyhledavani/solr-search/79535.htm?solr%5Bq%5D=sft&navlang=cs

RamraideR:
tak uz mam odpovedi od vyrobce, tady jeho odpoved a tabulka, kterou mi poslal:

Přepínač sítí by měl vždy přepínat všechny pracovní vodiče, tedy i N-vodič, můžete tedy použít například přístroj Z-DSU2-102.

Vzhledem k tomu, že budete přepínat jednofázové sítě, nevadí, že bude N vodič spínán bez předstihu a odpínán bez zpoždění.

dovolené zatížení pro příslušné spínací kategorie naleznete v tabulce níže.

K tomu vašemu příkladu s konvicí – konvice je prakticky čistě odporová zátěž, a pokud počítáme, že má obvykle max 2,5 kW, bude její odběr max kolem 11 A, což by měl přepínač dle tabulky bez problému přepnout.

a ted mych par vet k doplneni cele veci.
Na tom prepinaci je prepinaci kapacita AC21 - 20A, AC3 - 5,5kW, AC23 - 7,5kW
podle tabulky vsechno super

Ten pocitac co bych prepinal je napojeny na online UPS tak jedine co by ten prepinac odepnul by byl uz rozjety PC s odberem 300W a to vcetne monitor, ktery je na te UPS taky.
Tak ten 1,5A by to preplo jak nic.
A ta druha vec co by na tom byla je klimatizace ale tu bych pred prepnutim stejne vypnul aby se vypnula tak jak se ma a zapnul bych ji tak az za 5 minut.

Ale ted uz je to vsechno jedno uz to mam jako cisty ostrov a jedine co tam nekdy pujde z cezu bude proud do externi nabijecky a z te do baterek.

p.s. nejde mi nijak sledovat tema natoz aby mi prisel email ze nekdo odpovedel
v navodu je psane kliknout na tlacitko pridat ale ja tu zadne nemam vubec nikde
a mam v profilu nastavene aby mi rpisel mail pri kazde odpovedi.
Nevim no.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana