Může HDO zůstat odděleně od elektroměru v druhém, elektroměrovém rozvaděči?

<< < (2/3) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Peter Munka  28.09.2022, 00:10

Co je cista komedia,

Komédia asi začne keď elektrárne podľa tarifných zmlúv zablokujú výkonové spotrebiče, ale vysoký odber im neklesne.. :)

David Hruda:
Citace: Milan Hudec  27.09.2022, 23:38

Žiji v tom, že blokování musí mít na svědomí pouze kontakt "cejchovaného" HDO.

Spotřebiče musí být blokovány, ale jakým způsobem se blokování zabezpečí není podle mých nařízeno. Lze použít bezdrátový přenos, jsou v prodeji ohřívače TUV s vestavěným přijímačem...

Václav Třetí:
Zapojení je dáno připojovacími podmínkami distributora. Velice často jsem se setkal s tím, že technik při montáži elměru a HDO chtěl zapnout boiler a případně i kotel a zjišťoval, zda je blokování funkční a naběhne odběr spojením ovládacího vodiče na N nebo pomocí  HDO.

Vlastní HDO může být problém, je distributor, který má ve zvyku občas měnit kód HDO, pak nesedí zapnutí spotřebičů a nízký tarif

Peter Munka:
Citace: Václav Třetí  29.09.2022, 05:21

Velice často jsem se setkal s tím, že technik při montáži elměru a HDO chtěl zapnout boiler a případně i kotel a zjišťoval, zda je blokování funkční a naběhne odběr spojením ovládacího vodiče na N nebo pomocí  HDO.

Co bude samozrejme na 100% fungovat, ak je doplnkovy vypinac "blokujeme HDO" v rozopnutom stave.

Václav Třetí:
Citace: Peter Munka  29.09.2022, 10:13

Co bude samozrejme na 100% fungovat, ak je doplnkovy vypinac "blokujeme HDO" v rozopnutom stave.

Takový jsem ještě neviděl a ani nezaznamenal požadavek na jeho zřízení. Blokované zařízení trvale vypnout lze jeho jističem. Běžně  lidé vypínají  tímto způsobem paralelně řazený elektrokotel pokud topí kotlem na TP a nebo elektrickou část kombinovaného boileru.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana