Může HDO zůstat odděleně od elektroměru v druhém, elektroměrovém rozvaděči?
Peter Lovacký:
Citace: Peter Munka 28.09.2022, 00:10
Co je cista komedia,
Komédia asi začne keď elektrárne podľa tarifných zmlúv zablokujú výkonové spotrebiče, ale vysoký odber im neklesne.. :)
David Hruda:
Citace: Milan Hudec 27.09.2022, 23:38
Žiji v tom, že blokování musí mít na svědomí pouze kontakt "cejchovaného" HDO.
Spotřebiče musí být blokovány, ale jakým způsobem se blokování zabezpečí není podle mých nařízeno. Lze použít bezdrátový přenos, jsou v prodeji ohřívače TUV s vestavěným přijímačem...
Václav Třetí:
Zapojení je dáno připojovacími podmínkami distributora. Velice často jsem se setkal s tím, že technik při montáži elměru a HDO chtěl zapnout boiler a případně i kotel a zjišťoval, zda je blokování funkční a naběhne odběr spojením ovládacího vodiče na N nebo pomocí HDO.
Vlastní HDO může být problém, je distributor, který má ve zvyku občas měnit kód HDO, pak nesedí zapnutí spotřebičů a nízký tarif
Peter Munka:
Citace: Václav Třetí 29.09.2022, 05:21
Velice často jsem se setkal s tím, že technik při montáži elměru a HDO chtěl zapnout boiler a případně i kotel a zjišťoval, zda je blokování funkční a naběhne odběr spojením ovládacího vodiče na N nebo pomocí HDO.
Co bude samozrejme na 100% fungovat, ak je doplnkovy vypinac "blokujeme HDO" v rozopnutom stave.
Václav Třetí:
Citace: Peter Munka 29.09.2022, 10:13
Co bude samozrejme na 100% fungovat, ak je doplnkovy vypinac "blokujeme HDO" v rozopnutom stave.
Takový jsem ještě neviděl a ani nezaznamenal požadavek na jeho zřízení. Blokované zařízení trvale vypnout lze jeho jističem. Běžně lidé vypínají tímto způsobem paralelně řazený elektrokotel pokud topí kotlem na TP a nebo elektrickou část kombinovaného boileru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana