Jak se montují/demontují vodiče u Wohner EEC6025-L?

<< < (2/2)

Petr Nowak:
Citace: Miroš Jan  19.09.2022, 12:58

A proč je chceš odpojit?

Aby se to dalo použít znovu. Ony jsou ty vodiče hned 10 cm od napojení ustřihlé... :-(

Citace: Václav Třetí  19.09.2022, 13:10

To bude zařezávací konektor. Většinou jde rozebrat i když k tomu není primárně určen, měl by se nahradit novým.

Zkusíme...

Citace: Miroslav Revús  19.09.2022, 18:48

Mám divný pocit, že by sa mohli dať povoliť zatlačením štobováku do toho malého modrého obdĺžnika vedľa vodičov.

Tím se uvolňuje klapka, která drží ty napěťové lišty...

Citace: Juraj Rojko  20.09.2022, 00:29

A já mám zase pocit, že kdyby ty vodiče byly vyndávací a zastamdací, tak by se to prodávalo bez nich a postup připojení by byl popsán v dokumentaci.

To zní logicky. Takové provedení ale nebývá časté že? U těchto výrobků je to obvyklé? Kolegové to vyndavali z rozvaděče a ty vodiče prostě ucvikli a nedívali se, zdali půjdou odpojit. Prostě pro někoho, kdo s tím nemá zkušenost je to nečekané provedení výrobku.

DÍK za všechny odpovědi...

M S:
Kolegovia si za cvakací prístup zaslúžia po prstoch.
Keď sa pozriete do datasheetu, tak tieto busbar konektory majú aj modifikáciu, kedy sa z vrchnej strany nasunie modul s troma svorkami a pripojíte si čo chcete. Ak sa vám podarí otvoriť to, no vodiče budú privarené ultrazvukom, možno to zachránite aspoň takto.

Druhá možnosť by bola posunúť čierny DIN držiak bližšie k vodičom, no ako vidím, už je na doraz.

Sadnite si za to s trpezlivosťou a jemným plochým náradím, choďte po plastovom kryte hneď nad vodičmi, musí sa to dať otvoriť. Možno len raz, ale tak horšie to už nebude.

Václav Třetí:
To je tak, když někdo rychleji štípe, než myslí. Většinou se to povede nejen rozdělat, ale i dát znovu dohromady. Poučení pro příště...

Miroš Jan:
Je to takzvaný adaptér pro sběrnicový rozvod. Je tam vidět plastová DIN lišta, ne kterou se dá nacvaknout jistící prvek třeba. Velice to zrychluje výrobu rozvaděčů. ;)

Tomu dotyčnému ňoumoj, co to uštípnul, pracky usekat. (zle)

Miroslav Revús:
Kolegovia majú pravdu. Aj výrobca v katalógu uvádza, že vodiče sú privarené ultrazvukom.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana