Jak identifikovat fázový vodič mezi objekty na stejném pozemku?
Milan Hudec:
Tuto zkoušečku jsem si pořídil, a občas i použiji, co však nechápu je její princip, byl byste prosím tak hodný......
Peter Munka:
Po dokladnom odpojeni od distribucnej siete (vypnut hlavny istic pre elektromerom plus mechanicka zabrana nechceho zapnutia), by som vypol aj vsetky istice okruhov v rozvadzacoch kazdeho objektu (pripadne vybral poistky). Potom by som injektoval do niektorej fazy male bezpecne napatie cez ochranny odpor a sledoval ledkou, na ktorej faze mi to svieti.
Netusim, ci toto splna definiciu bezpecnej prace pre laika bez kvalifikacie, ale teoreticky je to beznapatovy stav.
Jirka Š. Svejkovský:
Postupoval bych podobně, jenom bych tam pustil ostrou fázi. Ale nejsem laik a laikovi to doporučit fakt nemůžu.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 10.09.2022, 18:18
Tuto zkoušečku jsem si pořídil, a občas i použiji, co však nechápu je její princip, byl byste prosím tak hodný......
V síti je 50 Hz, dnes je to celkem přesná frekvence aby oscilátor s stejnou frekvencí (procesor řízený krystalem je dnes otázkou pár korun...) vydržel po omezenou dobu kmitat synchronně s tím zdrojem, podle kterého se zavěsil, a pak dokáže signalizovat jestli druhý zkoušení okruh je stejná fáze, nebo jiná
Jirka Š. Svejkovský:
Jenomže to udrží pár minut. Pak je z toho běh o život, abych stihnul odhalit fázi v jiné místnosti nebo dokonce objektu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana