Jaký je fyzikální důvod proč nedojde při každém přehození ke změně směru otáček?

<< < (14/20) > >>

M S:
Citace: Jan Kelbich  11.09.2022, 21:45

...Takže např. za zapomenutou, rok zapnutou svářečku přijde faktura řekněme na 2 MKč.

za krásny argument, prečo je 3f invertor skvelá kúpa :D

Jan Kelbich:
Citace: M S  11.09.2022, 21:56

za krásny argument, prečo je 3f invertor skvelá kúpa :D

Pokud vím, tak na Slovensku tento problém není.

Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Kelbich  11.09.2022, 21:45

Což mi příjde zvláštní. Přitom, jak jsem zjišťoval, je při měření typu B, pro spotřebitele dost velkej průšvih třeba nevykompenzova ný 1f trafo (i v domácnosti) - kvůli české specialitě měření jednotlivých fází. "Natočí" to nedovolenou dodávku. Takže např. za zapomenutou, rok zapnutou svářečku přijde faktura řekněme na 2 MKč.

Mám i 1f trafo a dodávku elektroměr nezaznamená, takže toho bych se úplně nebál, horší bude, až si někdo vzpomene na parazitní harmonický, ale ani to si myslím, při v současnosti užívaných spotřebičích, by ani nešlo.

Jan Kelbich:
Citace: Jiří_Hrubý  12.09.2022, 08:11

Mám i 1f trafo a dodávku elektroměr nezaznamená, takže toho bych se úplně nebál, horší bude, až si někdo vzpomene na parazitní harmonický, ale ani to si myslím, při v současnosti užívaných spotřebičích, by ani nešlo.

Nevykompenzova né trafo 1f má skutečně na jedné fázi dodávku činného výkonu do sítě, i když celkový činný výkon je nulový. Málokdo si to uvědomí a pak se diví (a je pozdě).

Řešili jsme to např. zde :
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,43823.0.html

To je ten lepší případ, kdy se dodávka zpoplatňuje stejně jako odběr. Ale při měření typu B - kdy je za 1700 Kč/kWh - to už asi víte sám (když tak upřesněte, opravte). V dnešní době a v ČR průšvih na sebevraždu.

Odkaz na diskusi na jiném fóru a ukázka v simulátoru jsou v příloze.

František Ševčík:
Vrátím se k myšlence hodinového úhlu 3 a 9. Prošel jsem hodně literatury a zapojení jsem nenašel. Můžete nakreslit  a popřípadě doplnit mé neznalosti?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana