Jak v roce 2022 ušetřit za elektrickou energii?
Radek Červený:
Citace: Miroslav Minařík 22.09.2022, 21:14
Apropo dnes mi Inogy oznámilo, že příští rok bude chtít za plyn o 20 tisíc víc. Jak bych měl na takovou částku regovat? Myslím jakou výškou investice?
Mám fixace z února 2021 na 2 roky, takže zatím jedu relativně na pohodu. Do února :) Ovšem kdo je připraven, není překvapen. Elektriku neřeším, při roční spotřebě něco málo přes 3 MWh to nemám zapotřebí, roční nárůst cca 10 - 15k mě asi nerozhodí. Průser je plyn. Samozřejmě nevím, s jakou nabídkou přijde dodavatel před koncem fixace, ale pokud bych padl do zastropované ceny, vychází mi roční nárůst cca o 125 000 Kč. A to mě už rozhodí :D
Takže zcela vážně přemýšlím o alternativním palivu, kde by mi vycházela návratnost cca na 1,5 topné sezony. A to už stojí za zmyšlení. Těším se na den, kdy odešlu žádost na zrušení plynové přípojky a demontáž plynoměru (dance)
Rozmahel Vladimír:
Vítejte v realitě.
O nové zákazníky, kteří hodlají odejít od stavajícího dodavatele dnes nikdo nemá zájem a neberou! Pokud ano, tak do Spotu. A to stejně v lepším případě, znamená zastropované ceny. I to je ale mazec!
Kotel na tuhá paliva do sklepa považuji za jedinou možnost jak se bránit.
Platit Spot a pouštět takové peníze komínem, je mi opravdu proti srsti. Ne, že by na to nebylo, ale smysl takového počínání mi připadá poněkud rozmarný.
Milan Hudec:
Citace: Radek Červený 23.09.2022, 01:53
Mám fixace z února 2021 na 2 roky, takže zatím jedu relativně na pohodu. Do února :) Ovšem kdo je připraven, není překvapen. Elektriku neřeším, při roční spotřebě něco málo přes 3 MWh to nemám zapotřebí, roční nárůst cca 10 - 15k mě asi nerozhodí. Průser je plyn. Samozřejmě nevím, s jakou nabídkou přijde dodavatel před koncem fixace, ale pokud bych padl do zastropované ceny, vychází mi roční nárůst cca o 125 000 Kč. A to mě už rozhodí :D
Takže zcela vážně přemýšlím o alternativním palivu, kde by mi vycházela návratnost cca na 1,5 topné sezony. A to už stojí za zmyšlení. Těším se na den, kdy odešlu žádost na zrušení plynové přípojky a demontáž plynoměru (dance)
Zde bych se obával nenažranosti státu, jakmile se alternativy rozmohou, zdaní i lesní klestí...
Jiří Landa:
Citace: Radek Červený 23.09.2022, 01:53
pokud bych padl do zastropované ceny, vychází mi roční nárůst cca o 125 000 Kč.)
Možná to špatně počítám, ale to musíte mít spotřebu více než 40MWh/rok. Není to nějak moc?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana