Co vše se bude zkoušet podle NV 194/2022 Sb.?
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 26.08.2022, 06:21
Co jsem posřehnul, nové přezkoušení 194/2022 u mnohých zkoušejících organizací nyní dali místo 1 dne (školení a přezkoušení) minimálně na 2 dny!!
Délka školení nezáleží na "libovůli přezkušující organizace (Solid, ..., PŠIS ...) ale na zadání osoby odpovědné, která pracovníky na přezkoušení vysílá. Pokud bude jeden pouze z dílny a tři z montáží, pak jednomu může stačit den a ti, kteří mění prostory dynamičtěji lze grilovat více dnů. Záleží na tom, kdo přesouvá odpovědnost.
Vzpomínám na Elektromontážn í závody a tam nebyly neobvyklé jen tři dny školení! A pak ještě přezkoušení. Pokud se na to podívám dnes, kdy se to dá stihnout za jedno dopoledne, pak je něco divné.
(dance)
Jan Yossarian:
Tak náš vedoucí mi to potvrzuje. Pro naši firmu připravuje osnovu školení, vlastně ji pouze zpřesňuje. Takový dokument pak slouží agentuře tedy v našem případě externistovi, který pro nás školení a přezkoušení dělá. Když to hodně zjednoduším, je to vše, co po nás chce abychom věděli. Tedy nic nového. Nebo jinak, nového ano v rámci školení se ti, co se sami nezajímají informace o afdd, jističochránič ích atd. Také jsem zvědavý co se kdo dozví jinde, ale pro dělný elektrikářský lid žádná změna.
František Šohajda:
Citace
Vzpomínám na Elektromontážn í závody a tam nebyly neobvyklé jen tři dny školení! A pak ještě přezkoušení. Pokud se na to podívám dnes, kdy se to dá stihnout za jedno dopoledne, pak je něco divné.
Také jsem jako "mladý" chodíval na týdenní školení /5dní/ a pak za 14 dní přezkoušení...
Dá se to stihnout i za jeden den, ale je otázka v kolika lidmi....Ve 2-3 se to možná i dá..Od jednoho směru v elektru!
Ale ne ze 120 lidmi a za 4 hodiny měli vše i s překoušením!
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana