Projde přepětí přes ethernetový kabel?

<< < (3/3)

Jarmil Bakeš:

Zapomněl jsem upřesnit, že zásuvka, do které je terminál zapojený, je samozřejmě za přepěťovými ochranami tříd 1 a 2.
Jde mi jen o to, jestli má smysl terminál také zapojit do přepěťové ochrany třídy 3, aby se zbytkové přepětí, které nezachytí 1 a 2, nedostalo do routeru. (o samotný terminál mi nejde)

Jan Hájek:
Viděl bych to naopak, kam vede ethernetový kablík? Pokud se , ,courá,,  po objektu, případně vede ven, tak bych umístil svodič na tento výstup, třeba DEHNpatch
https://elektrika.cz/data/clanky/dehn-log-12-svodic-prepeti-pro-it-site-rady-dehnpatch

Tomáš Bláha:
U terminálu použijte něco takového:
EATON Protection Box 8

má to ochranu jak před přepětím na straně AC (230V) tak na straně Ethernetu (RJ45). Samozřejmě najdete i levnější alternativy, EATON je z dražšího segmentu.... tohle dejte na stranu vašeho routeru. (chápu že box která je nejspíš majetkem vašeho ISP nepotřebujete řešit). Tj napáječ routeru případně další AC věci - počítač, tiskárnu repro atd...

Stávající LAN kabel odpojte, dejte do vstupní zdířky na ochraně a pak ještě budete potřebovat propojovací kabel z ochrany do vašeho routeru (patch kabel) v délce jak bude třeba.. Snad jsem to napsal dost srozumitelně. A ještě jednou připomínám že tím že přívod máte v optice máme o mnoho starostí méně....

Produkt DEHN je super ale je to do racku / rozvaděče a neřeší poslední stupeň ochrany AC.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana