Testovali jste sami AFDD?

<< < (5/11) > >>

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  24.07.2022, 05:27

Tohle zákazníka ovšem nezajímá, za svoje prachy chce zařízení (když už mu ho tam normativa předepíše),   které funguje jak má, a ne že je od výrobce zamrzlé, a nevybavuje.

Ještě jednou. Šlo o zábavné testování, které nyní vnímám jako chybu, právě kvůli tomu, že ty a tobě podobní to vnímáte jako ukázku nefunkčnosti těchto přístrojů. Nebo přímo podvod na zákazníky. Přitom ti co dokonale znají fungování a procesy uvnitř těchto přístrojů, se našim pokusům poté smáli a hned říkali že takto se nám to prostě povést nemohlo.

Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk  24.07.2022, 20:28

Přitom ti co dokonale znají fungování a procesy uvnitř těchto přístrojů, se našim pokusům poté smáli a hned říkali že takto se nám to prostě povést nemohlo.

Ale my jsme nasimulovali stav, který se normálně může stát. U tohoto stavu vznikl slušný oblouk, který zapálil podklad. Tak čemu pak věřit? To pak výrobce řekne..."omlouváme se, tento stav nebyl uloženv naší databázi. Je nám velice líto, že vám shořel dům". :-D Já to vidím zatím jako předražený krám, bez kterého se svět tak nějak v pohodě obejde. Způsobí nová elektroinstala ce tolik požárů, že je potřeba něco takového prodávat a montovat? Myslím že ne.

Jiří Kantner:
Problém je, že pokud jde o proudový chránič nebo jistič tak máme dnes naprostopřesno u definici za jakých podmínek musí tato zařízení vybavit.
Spíš mi přijde hodně divné, že za cca 15 let se podle všeho nepodařilo dotáhnout produkt do takového stavu, aby k takovým selháním nedocházelo. Improvizoaný test jsem neviděl, a nevím jak jsou přesně definovány podmínku  pro vybavení AFDD. Pokud ale se podaří rozžhavenou instalací  zapálit nějaký stavební materál, beru to jako závažný praktický nedostatek a chtěl bych slyšet vzsvětlení výrobce. Čím byly podmínky takového testu nestandardní že se test nedá považovat za validní.
AFDD obsahuje procesor který provádí analýzu průběhu procházejícího proudu: může to být  jak obecný jednočip  nebo specializovaný DSP. Kritická realtime operace to nebude, vybavení může trvat než se  jiskřící spoj ohřeje na nebezpečnou teplotu. Za 15 let výpočetní výkon takových procesorů se zvýšil mnohonásobně a podobně i možnosti  pro ukládání charakteristic kých průběhů regulérních spotřebičů do paměti.
Nějak tak tuším, že výroba AFDD bude velikej kšeft. Za pár let to bude povinné.

Jirka Š. Svejkovský:
Video z testu najdete tady:
https://elektrika.cz/data/clanky/elektricka-spojka-2020-byla-mensi-ovsem-opet-plna-aktivit

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  24.07.2022, 20:28

Ještě jednou. Šlo o zábavné testování, které nyní vnímám jako chybu, právě kvůli tomu, že ty a tobě podobní to vnímáte jako ukázku nefunkčnosti těchto přístrojů. Nebo přímo podvod na zákazníky. Přitom ti co dokonale znají fungování a procesy uvnitř těchto přístrojů, se našim pokusům poté smáli a hned říkali že takto se nám to prostě povést nemohlo.

Já to vnímám coby ochranu před elektrickým obloukem, která ovšem jaksi na oblouk mnohdy nereaguje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana