Jak provést pospojování pokud jsou rozvody vody z plastu?
Pavel Horský:
Citace: Peter Lovacký 26.07.2022, 21:26
Predpokladám že aj v ČSN máte v tom článku dolu odstavec kde sa píše o prípade, keď v objekte nie je hlavné pospájanie...
Vy předpokládáte?!
Uvědomte si prosím, že jste na Českém portálu a pokud chcete debatovat na témata, která se řeší v ČR, pak byste měl mít přístup k ČSN a své reakce vkládat právě s přihlédnutím k těmto ČSN a zákonům a vyhláškám ČR.
Je dost únavné číst, jak je to ve vašich normách a při tom ještě louskat kolikrát divně napsaný text a ještě ve slovenštině.
Vaše jakési předpoklady a neustálé tvrzení, jak je to u vás, tu asi moc kolegů nezajímá.
Musel jsem to naspat, protože mě to prostě vadí.
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský 27.07.2022, 07:21
byste měl mít přístup k ČSN
Máte pravdu, ďk za radu, prístup k ČSN, rovnako jak tento portál bude určite na prospech nielen mne, ale i ostatným SK kolegom...
Nateraz mám od jedného ústretového kolegu potvrdené, že ten čl. máme obsahovo zhodný...
Pavel Horský:
Citace: Peter Lovacký 27.07.2022, 18:32
prístup k ČSN, rovnako jak tento portál bude určite na prospech nielen mne, ale i ostatným SK kolegom...
Pochopil bych to, kdybyste pracovali v ČR, ale jinak mi nějak uniká smysl.
Milan Jakeš:
Citace: Peter Lovacký 26.07.2022, 19:19
Prečo ale nie je seriózny záujem odborne debatovať o tak závažnom vplyve na nutnosť doplnkového pospájania (napr. batérie), ktorý norma vidí v existencii, resp. neexistencii METky...? (hlavného pospájania)..?
...
O tom by mala byť seriózna odborná debata... dajaké delenie na šialencov odbornej zhode nijak neprospeje..
Pane Lovacký, jako snad jediný v této diskuzi vidíte tuto věc jasně a velmi dobře rozumíte rizikům spojeným s tímto problémem. Ostatním, které nezaslepuje vlastní pýcha, mohu jen doporučit přečíst si příspěvky pana Lovackého v klidu znovu. Třeba se tím vyhnete situaci, kdy při sprchování někdo zemře jenom proto, že někde v sousedství udeřil blesk a revizní technik odpovědný za bezpečnost elektrické instalace neviděl existují problémy a ani nerozuměl smyslu příslušných norem.
Nakonec malá nadsázka. Když budete chtít uzemnít baterii na plastovém potrubí, tak požádejte instalatéra, aby vám kousek toho potrubí vyměnil za kovové :P.
A co když budete potřebovat připojit na HUS plastovou kanalizaci? No tak to je přece úplně stejné, instalatér vám tam může vložit vhodnou litěnou trubku a je po problému s nevodivým potrubím.
Nakonec přikládám fotku svorky, kterou já používám na připojování litěných odpadních rorur. Běžně dostupný nerezový pásek se svorkou v tomto případě mým nárokům rozhodně nevyhovuje. Snad se vám fotka zobrazí a třeba někoho inspiruji :).
David Hruda:
Citace: Milan Jakeš 15.09.2022, 22:13
... A co když budete potřebovat připojit na HUS plastovou kanalizaci? No tak to je přece úplně stejné, instalatér vám tam může vložit vhodnou litěnou trubku a je po problému s nevodivým potrubím...
Mohl byste mi, prosím, vysvětlit důvod, proč by kdokoliv do plastového odpadního potrubí vkládal část litinového, které by připojil k uzemnění?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana