Jak provést pospojování pokud jsou rozvody vody z plastu?
Tým Elektrika:
Jak provést pospojování pokud jsou rozvody vody z plastu? Polemika o vodivosti vody a různých materiálů vodního potrubí nekončí. Pokročili jsme za tu dobu, co jsme pospojovali vše kovové technologicky dál? Ja dnes uvažovat s neplánovaným pospojováním? Sledujte tuto znovu otevřenou diskusi odpovědí Karla Dvořáčka zde!
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jan Franěk:
Já bych na to reagoval asi tak, že by si to někteří měli pouštět pravidelně, aby neřešili nesmyslné pospojování vpustí v podlaze, nerezové vpusti odpadu v plastové vaně, nerezového kohoutku, nebo dokonce sušáku na ručníky a podobně.
Zakázané slovo .... za podobné příspěvky ;)
Pavel Horský:
Toto je velice špatná voda tekoucí na mlýn "šílených pospojovačů", kteří večer usínají s myšlenkami, jak ráno přizemnit hrnec na plotně. Po shlédnutí videa se jim musí zákonitě zbořit celý jejich dosavadní profesní svět.
Kdyby mnoho elektrikářů používalo mozek a při hodinách fyziky dávali větší pozor, nemuseli by takové příspěvky vůbec vznikat.
A kvůli osvětě výše citovaných jsem nesmírně rád, že vznikají.
Teď už jen aby si to vzal někdo k srdci a usadil si to ve svém mozku.
Peter Lovacký:
V našej 701-ke sú chrániče a pospájanie jak doplnková ochrana v čl. 701.415 ešte furt rovnocenné a rovnako povinné... 0:33
Plast jak izolačný materiál na rozvode vody je len jedna zložka v riadení rizík,..
Napr. taký „darling“ v suteréne s potenciálom blesku z METky “prepojený“ vodou na batériu cez 5m stĺpec vody je zas iná zložka rizika...
Všeobecne fajn,.. no individuálne treba byť furt v strehu...
Jiří Schwarz:
A provedli byste pospojování u skleněné trubky?
Škoda že nemám fotku...
Jako studentík jsem byl na brigádě v firmě, co se zabývala "zpracováním" obilí, "teklo" tam skleněnými rourami a kovové spojky a kolena byly "pospojovány a uzemněny".
A když jsem se tomu divil, údržbář mi ukazoval když se to rozpojuje a "teče tam obilí", jak to zajiskří...
Ale tam to bylo spíše kvůli statickému náboji a nebezpečí nějakého přeskoku, který by zapálil prach nebo drobné části z obilí
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana