Jaké jsou nutné kvalifikace pro instalace systémů fotovoltaických elektráren?
Zdeněk Friedrich:
Hm, to už jsem někde zachytil a nestačím se divit, co všechno je v této podivné době možné provozovat za prachy. Trochu mi to připomíná, když jsme kdysi tvořili zlepšováky a trumfovali jsme se, kdo vymyslí větší blbost, kterou mu ještě schválí a zaplatí. (dance)
pegas100:
Profesní kvalifikace asi bude muset být i na výměnu žárovky. PK je zase jenom podvod a malá domů spřátelených školících středisek. Byl jsem nucen si PK na FVE udělat a vše bylo jenom o tom, zaplať 7000,-kč a vypadni. Školení prováděli dva důchodci, kteří neměli ani elektrotechnic ké vzdělání.
V oboru pracuji 32let, projektuji a jsem RT 1A/1B a situace je opravu hrozná. Kdejaký douda si udělá rekvalifikaci a je už elektrikář a ti co chodily dříve na obor přidavač zedník, je dnes elektromechani k. A do toho tyto nesmyslné PK, které o ničem nevypovídají. Ona musí být zvláště PK na FVE,tepelná čerpadla a na nabíjecí stanice elektro aut(každé extra). Kdy už konečně skončí toto přezaměstnáván í lumpů, kteří nechtějí dělat?
Zdeněk Friedrich:
Zákon 250/2021 v § 19 a NV 194/2022 jednoznačně definuje jaké musí být pro příslušnou činnost vzdělání. Profesní kvalifikace je pouze jedna z možností jak se stát osobou znalou pro samostatnou činnost, osobou znalou pro řízení činnosti atd. Bláboly vyčůránků o nutnosti profesní kvalifikace, odkazujících se na nějaké unionistické směrnice,nejsou směroplatné. ;)
Miroslav Minařík:
Citace: pegas100 31.07.2022, 08:51
Profesní kvalifikace asi bude muset být i na výměnu žárovky. PK je zase jenom podvod a malá domů spřátelených školících středisek.
Doporučuji si tyto své řádky zapamatovat. Nejlépe vytisknout a až přijdete na to jak to skutečně funguje, zkuste nám pak popsat jak moc práce vám dalo se k výše uvedenému výroku dopracovat. Jen prosím neuvádějte, že jste "myslel".
(dance)
Milan Hudec:
Jaké jsou tedy podmínky dosažení profesní kvalifikace?
Např.osoba odpovědná v rámci organizece prohlásí kuchaře za elektrotechnik a?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana