Jak vnímáte rozdíl mezi páskem a páskou?

(1/3) > >>

Miroslav Minařík:
Jak vnímáte rozdíl mezi páskem a páskou? Jak běhám po světě a rozmlouvám o elektrice objevují se různé zkomoleniny a odchylky. Občas dochází k záměnám a ve finále nepochopení. Zvláštní kapitolou jsou e-shopy. Názvosloví tvoří většinou osoba znalá především digitálního marketingu a domnívá se, že ...

Občas zvednu telefon, volám a ptám se. Například: "Uvádíte izolační pásku a uzemňovací pásku FeZn 30/4. Proč to FeZn 30/4 neoznačujete v mužském rodě jako "pásek"?. Odpověď, které se mi dostalo, v zájmu zachování čisté mysli neuvedu. Vždyť také lokální zvyklosti jsou a musí být odlišné.

Ovšem v e-shopu, stejně jako v revizní zprávě, oficiálních sděleních zdravý rozum napovídá, že nebudu používat "brněnské hantec",   že?

Otvírám malé hlasování výše ...

P.S. Ale o takové "hlouposti" jako je obyčejný pásek se u prodejců dozvíme často úžasné novinky. "Pásek FeZn 30/4 se používá jen na hromosvod, k uzemnění jsou tyče!".

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  27.06.2022, 11:10

P.S. Ale o takové "hlouposti" jako je obyčejný pásek se u prodejců dozvíme často úžasné novinky. "Pásek FeZn 30/4 se používá jen na hromosvod, k uzemnění jsou tyče!".

A jak toto tvrzení prodejce obhajuje?  :D

Petr Liskar:
Citace: Miroslav Minařík  27.06.2022, 11:10

Jak vnímáte rozdíl mezi páskem a páskou?

Kromě rodu žádný rozdíl nevnímám, jde o synonymum.

Milan Hudec:
Páska lze ohnout přes orgán v erekci, pásek již nikoli.
Takže za mne raději zemnící pásek.
Jsem zvědav na výsledek ankety a počet hlasů pro pásku.
 (dance)

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Liskar  27.06.2022, 13:05

Kromě rodu žádný rozdíl nevnímám, jde o synonymum.

Já určitý rozdíl vnímám. Při tloušťce < 0,1 mm bych se klonil k pásce, při tloušťce > 1 mm k pásku. To v případě oceli, mědi, mosazi. U jiných materiálů to může být posunuté - jde o snadnost omotání kolem prstu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana