Existuje těsnící prvek mezi krabici typu KU68 a rozvodnici?
David Hruda:
Citace: Milan Hudec 20.06.2022, 09:58
V krabici končí vodiče, byla na ní původně zásuvka,
Vodiče se budou muset napojit právě v krabici, do rozvodnice nedosáhnou
Tak to jsem to pochopil špatně.
Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec 19.06.2022, 06:08
Rozvodnice by měla být instalována přes krabičku, ve které končí přívodní/odchozí vodiče.
Z toho usuzuji, že krabice a její nejbližší okolí nebude vidět. Nabízí se řešení v podobě vhodné krabice s IP 44 až 56. Krabici KU 68 vysekat, novou usadit tak, aby výškově nepřekážela osazení rozvodnice, ale zůstal zachován přístup pro případnou kontrolu nebo opravu a použít kvalitní svorky.
Jan Franěk:
ASi bych samotnou krabici KU68 (1901) neřešil. Naspojkoval bych kabel normálně do "smrštovačky" a do rozvaděče prošel těsnící průchodkou. Stejně budeš mít jinak krátké vodiče. Mnoho rozvaděčů má i zadní vývody ( v krytí), nebo se nechají objednat jako příslušenství.
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 20.06.2022, 16:05
ASi bych samotnou krabici KU68 (1901)
Jen pro upřesnění - krabice KU68 s víčkem je 1902.
Mě se nejvíce líbí řešení Vaška Třetího s výměnou krabice KU68 za krabici s krytím IP44. Jednoduché a velmi účinné.
Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský 21.06.2022, 07:37
Jen pro upřesnění - krabice KU68 s víčkem je 1902.
Ano, ale na krabici byla původně zásuvka, tedy jde o krabici bez víčka ;)
Citace: Pavel Horský 21.06.2022, 07:37
Mě se nejvíce líbí řešení Vaška Třetího s výměnou krabice KU68 za krabici s krytím IP44. Jednoduché a velmi účinné.
Pokud by se už sekalo, tak bych nedával žádnou krabici, ale rovnou bych zasekal rozvaděč. Nicméně dotaz mířil trochu jiným směrem 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana