Lze připojit frekvenční měnič k čerpadlu?
Milan Hudec:
Od čidel dávám kabel CMFM, přes svodiče umístěné před ovl.skříňkou.
Elektronika skříněk dostává již dost zabrat paralelním vedením přívodu spouštěného motoru, blesk, byť vzdálený/malý ji pak už jen dorazí.
jan as x:
Hraju si s: https://www.lidl.cz/p/gude-hlubinne-cerpadlo-gtt-900/p100177847 a zjistil jsem zajímavou věc. Když přiškrtím výtok, tak se sníží příkon. Zatím se mi zdá že skokově - ve třech krocích.
To vypadá jako nějaký zabudovaný omezovač a nebo jednoduchý frekvenční měnič v té krabici? A co se stane, když tam připojím frekvenční měnič, tak to bude asi zajímavý…
Ps: Udávané parametry jako 900 W, 6 bar, i průtok čerpadlo splňuje. Jediný problém co na odkazu zapomněli napsat je, že to snese ponor jen 15 m.
jan as x:
Nikdo nic lidi?
Vojtěch Běhunčík:
Citace: jan as x 08.07.2022, 22:01
...
Ps: Udávané parametry jako 900 W, 6 bar, i průtok čerpadlo splňuje. Jediný problém co na odkazu zapomněli napsat je, že to snese ponor jen 15 m.
Tak jestli to má uvedeno "Délka síťového kabelu: cca 20 m" - (a zásuvka asi nebude ve studni, ale nad úrovní podlahy nad studnou) - proč se divíte?
Mimochodem, 10 m vodního sloupce je 1 atmosféra - a vakuum tak úplně nedosáhnete.
jan as x:
Jednak to není Pointa mého dotazu, a druhak 90% čerpadel má kabel dlouhý 20 m, i když snese ponor 100 m. Myslím že je zbytečné abych tady posílal 90 odkazů.
A také mám otestováno, že štítkové údaje čerpadel nesedí i o 30% (ať už příkon + nebo - anebo výtlak, tam typicky minus), tak proto jsem napsal, že zde parametry sedí. U Lidlu většinou sedí…
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana