Jak se v budoucnu budeme dívat na lidi platící hotovostí?

<< < (8/10) > >>

David Hruda:
Doručení fikcí funguje i u nás, v určitých případech i u běžné pošty, a co? Nevidím na tom nic až tak špatného. Řeším vše přes datové schránky a nemám problém.
Číslo platební karty? Kde by ho stát vzal? Samozřejmě může v určitých případech požádat v bance o jeho sdělení, ale určitě neeviduje všechna čísla karet všech obyvatel.
Stejně tak neví, co si kde kupuji. Maximálně z EET ví souhrnnou částku platby, a i to snad brzy skončí.
Že by věděl na kilometr přesně, kolik jsem najezdil docela pochybuju.

Baví mě vaše představa, že ve státní správě sedí soustava úředníků, kteří nemají co jiného na práci, než kontrolovat, co a kde kupujete a kudy jezdíte.

„To, že jsi paranoik, ještě neznamená, že po tobě nejdou,“ řekl Woody Allen.
Ale nic se nemá přehánět...

Miroslav Minařík:
Citace: Vlado Konrád  18.06.2022, 16:08

Fikcia doručenia cez portál Slovensko .sk funguje na všetko. Čaká to aj vás . Inak má aj vaše číslo karty . Len o tom netušíte.Vie koľko km ste prejazdili za dva roky na kilometer presne, vie čo kde kupujete a za koľko. To že vám to Fiala nepovedal, neznamená že to tak nie je

Přečtěte si prosím můj a Davidův příspěvek. Pokud najdete společný průnik sdělovaných informací, pak přemýšlejte do jaké míry je vaše tvrzení naprosto nepodložená konspirace.

Apropo, proč by měl mít o tom zrovna Fiala nějaké znalosti? Jen proto.,  že premiér? To nemyslíte vážně, že?

Fuk Tomáš:
Citace: David Hruda  18.06.2022, 17:25

Že by věděl na kilometr přesně, kolik jsem najezdil docela pochybuju.
Přesněji řečeno - má informaci, kolik km přibylo na tachometru auta mezi dvěma technickými kontrolami. Což si ostatně může zjistit každý, kdo zná VIN.

Jirka Š. Svejkovský:
Moje maminka (ročník 1935) nemá účet. Už s tím začínají být problémy, je hospitalizován a, penze hnije na počtě, já to musím zaplatit... Už jsem jí ukecal, aby si účet zřídila, větší problém se ukázalo ukecat banku. Paní se k nám dostaví.... ne, nedostaví.

Že mě sleduje nějaký bratr, je mi fuk. Vim, že když si koupím střelivo do zbraně, jde to do registru a stát o tom ví. Souhlas. Když si zajdu na pivo, stát ví prd, taky souhlas.

Nehrotil bych to, problém v tom až na drobnosti (babi) nevidím.

David Hruda:
Citace: Fuk Tomáš  18.06.2022, 19:19

Přesněji řečeno - má informaci, kolik km přibylo na tachometru auta mezi dvěma technickými kontrolami. Což si ostatně může zjistit každý, kdo zná VIN.

To je pravda, ale mám na sebe napsaných několik aut, se kterými jezdí různí lidé za různými účely, takže bude jen velmi těžké z toho vyvodit nějaký závěr.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana