Lze vést prodlužovačku přes frekventovaný chodník?
Jan Franěk:
Kolega se hněvat nebude, ten jenom upozornil na bezpečnostní minimum. Vždy se nechá jít o level, tedy o krok ( více kroků) dál. Já pouze upozornil na to, že plastový kabel nesmí být použit na stavby a i pro zde zmiňované použití je zcela nevhodný a rozhodně nebezpečný.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 12.06.2022, 06:09
Kolega se hněvat nebude, ten jenom upozornil na bezpečnostní minimum. Vždy se nechá jít o level, tedy o krok ( více kroků) dál. Já pouze upozornil na to, že plastový kabel nesmí být použit na stavby a i pro zde zmiňované použití je zcela nevhodný a rozhodně nebezpečný.
Mě osobně by se nejvíce líbil kabel stíněný, tj.ohebný+venkovní použití+oddolný+stíněný.
Leč nemohu nikde najít.
Hynek Havliš:
Citace: Milan Hudec 12.06.2022, 09:07
Mě osobně by se nejvíce líbil kabel stíněný, tj.ohebný+venkovní použití+oddolný+stíněný.
Leč nemohu nikde najít.
A co třeba viz příloha? Dal by se samozřejmě najít i lepší.
Milan Hudec:
Citace: Hynek Havliš 12.06.2022, 11:41
A co třeba viz příloha? Dal by se samozřejmě najít i lepší.
D ěkuji, kabel je primárně určen pro ovládání, ještě prošpekuluji jeho vhodnost pro prodlužovák.
Hynek Havliš:
Citace: Milan Hudec 13.06.2022, 07:39
D ěkuji, kabel je primárně určen pro ovládání, ještě prošpekuluji jeho vhodnost pro prodlužovák.
Přesto, že toto uvádí výrobce, je třeba to brát s rezervou a spíše to bude věc terminologie. Píše to i u kabelů řady ÖLFLEX® CLASSIC 110, 100, které se běžně pro napájení používají.
V původně přiloženém katalogovém listu je např. i 400CP v provedení 4G16, což si na ovládání umím těžko představit;)
Pokud byste chtěl jít s kabelem ještě "o třídu výše", zkuste se obrátit např. na firmu Hennlich. Ti mají i tu výhodu, že prodávají jakkoli malá množství svých kabelů (ustříhnou vám i jednotky metrů).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana