Od koho čekáte zaručeně levnou elektřinu a plyn v roce 2022?

(1/12) > >>

Jan Yossarian:
A nabízeči energií zase vylézají z děr a začínají. Když mi třikrát za den volá stejný naháněč, tak asi cítí příležitost! Nějaký destilát Centropolu se snaží. Mě se zkušenost d DPI vyhnula a tak by mě zajímalo, zda, tedy za jakých okolností vkráčet zpět do podobného rizika? Třeba můj soused nelituje a klidně by do toho šel znovu. Od koho čekat nějakou zaručenost?

Rozmahel Vladimír:
Pracuji v oblasti velkoodběrů.
Čez oznámil ceny od 1.6.2022. Jsou vysoké a budou ještě vyšší.
EON nemá zájem o nové akvizice. Každý nový zájemce bude napřed prolustrován a poté možná dostane nabídku. Ceny kopírují SPOT dosti blízce.
Není kam jít...
Ten citovaný Centropol v roce 2021 vysoutěžil v aukci cenu na dva roky pro jeden odběr. Cenu 1296,-Kč/MWh drží i v letošním roce!!
Znám případy u jiného obchodníka, který po pádu BEE řekl. Berte SPOT nebo končíme dodávku. Už v té době ale nebylo kam jít...
A do toho začala válka.
Cena na SPOTu dnes kolísá okolo 200 euro za 1MWh.

Miroslav Minařík:

Zatím jsme stále u E.ONu ale končí smlouva.
Teď 3,74/2,99Kč za kWh.
Co tedy lze čekat?

Rozmahel Vladimír:
Těžko říct.
Předpokládám, že je to odběr C.
EON fix na dva roky.
4 993 Kč/MWh. Myslím, že dvojtarif s jinou cenou už nikdo nenabízí. Zůstává sleva na distribuci.
Data bez záruky.

Emanuel Kocián:
Zatím je jen hůř a hůř. Na burze je BASE na rok 2023 za 244 EUR/MWh - to je i současně dosavadní rekord. To je přes 6 Kč/kWh a to je pouze silovka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana