Budou se od července ještě revidovat elektrické spotřebiče?

<< < (2/10) > >>

Milan Hudec:
Citace: Radim Strycharski  10.05.2022, 10:37

Nepochopil jsem, k čemu jsou revize, když provedu opakovanou zkoušku ve stejném termínu, v jakém byly dřív revize, přičemž opakovanou zkouškou plnohodnotně splním požadavky na BOZP.

Jenže MP na revize neodpovídá MP na opakzkoušku, takže nahradit spíše naopak.

Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec  10.05.2022, 10:45

Jenže MP na revize neodpovídá MP na opakzkoušku, takže nahradit spíše naopak.

Nerozumím. Použiju MP, který je určený na opakovanou zkoušku a mám splněno. Proč bych měl ještě dělat za 8 let revizi, když přitom udělám stejné úkony jako při opakované zkoušce?

Jaroslav Jonáš:
Ještě jednou ke spotřebičům: Že se nebudou považovat za VEZ, neuvádí zákon (250/2021),  ale návrh NV o VEZ. Chce to nejdříve číst a potom psát.
El.spotřebiče se podle návrhu NV již nebudou považovat za VEZ. NEBUDOU TEDY PŘEDSTAVOVAT ZVÝŠENOU MÍRU OHROŽENÍ ŽIVOTA, ZDRAVÍ A BEZPEČNOSTI. Rozumím tomu tak, že nebudou ani podléhat dozoru orgánu SOD, bude se jednat o NEVYHRAZENÁ ELEKTRICKÁ ZAŘÍZENÍ, čímž je proti VEZ vše ostatní. To bude orgán SOD dozorovat bezpečnost NEVYHRAZENÝCH ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ?

Jirka Š. Svejkovský:
Tak znova.

Spotřebiče nebyly VTEZ před novelou a nebudou ani po novele.
Orgán SOD spotřebiče nikdy nedozoroval a nebude to dělat ani v budoucnosti.
Spotřebiče byly, jsou a i nadále budou výrobky podle zákona 22/1997 Sb.

Milan Hudec:
Citace: Radim Strycharski  10.05.2022, 11:02

Nerozumím. Použiju MP, který je určený na opakovanou zkoušku a mám splněno. Proč bych měl ještě dělat za 8 let revizi, když přitom udělám stejné úkony jako při opakované zkoušce?

A máš měřák pro opakovanou zkoušku?
Starý pro revize totiž nesplňuje část 16 souboru pro měřáky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana