Budou se od července ještě revidovat elektrické spotřebiče?

<< < (5/10) > >>

Pavel Dolejš 33:
A zrovna v této brožuře se píše, kdo má vykonávat opakované revize:

Opakované revize podle ČSN 33 1600 ed.2 musí provádět revizní technik (§9 vyhl. 50/1978 Sb.)

Takže podnik bude mít po novu elektrotechnik a §6 na kontroly spotřebičů a v pravidelných lhůtách bude zvát velkého revizáka §9?

Jan Yossarian:
Citace: Pavel Dolejš 33  08.09.2022, 18:18

A zrovna v této brožuře se píše, kdo má vykonávat opakované revize:

Opakované revize podle ČSN 33 1600 ed.2 musí provádět revizní technik (§9 vyhl. 50/1978 Sb.)

Takže podnik bude mít po novu elektrotechnik a §6 na kontroly spotřebičů a v pravidelných lhůtách bude zvát velkého revizáka §9?

To je pořád dokola! Pokud je řeč o spotřebičích tak je to poučený šestkař nebo poučený sedmičkář. Psalo seto zde a ověřoval jsem si to i na oip. Tak co vymýšlíte?

PetrP.:
Citace: Jan Bocek  13.05.2022, 22:56

K otázce : ano, kontroly TZ podle 378 se budou  dělat i nadále. Jen to není nutno objednávat u kvalifikovanýc h pracovníků s kvalifikací revizního technika. Byl to vždy nesmysl v chápání legislativy. Kdy se spotřebiče povyšovaly nad jiné důležitější revize.Zákon o VETZ to jen dává do rozumné reality. Na konečném znění NV se začalo po půl roce konečně pracovat, aby se to stihlo.....až NV vyjdou, bude jasněji.

VETZ a TZ i když je tam elektrika, jsou dvě naprosto rozdílné záležitosti.

Nedá mi to, ale po přečtení článku Revize a kontroly elektrických spotřebičů - část I. z bozpinfo.cz https://www.bozpinfo.cz/revize-kontroly-elektrickych-spotrebicu-cast-i  publikovaného v červenci 2023 by mě zajímalo, jak se postavit k interpretaci autora k oprávnění provádění revizí, konkrétně část "Kdo může provádět revize a kontroly elektrických spotřebičů?" viz v příloze ?

Miroš Jan:
Je to jenom článek. (drinks)

František Šohajda:
Přečtěte si všechny normy o spotřebičích! O0
Revize se třeba u tř. D /u druhu spotř/ budou dělat za 96 měsíců-tj.8 let  ! O0
Jinak se dělají kontroly!! Nepléct si to!
Revizák E4 neexistuje ,tak minimálně E2.......

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana