Může procházet hromosvod střechou?
Milan Hudec:
Citace: Peter Lovacký 05.05.2022, 15:12
Nerozumiem,..pre 3 a viac zvodov je predsa v tab.12 kc rovnaké...
No možno myslíte dačo čo mi uniklo...
To je orientační údaj.
Každý snad pochopí, čím více svodů, tím lepší ochrana.
Peter Lovacký:
V prípade elektrickej izolácie LPS (keď už teda rátame „s“), sa pripúšťa uplatnenie zjednodušeného prístupu podľa 6.3.2, ak najväčší vodorovný rozmer stavby nepresahuje 4násobok jej výšky,...čo sa z tých fotiek samozrejme nevie..
Takisto je dobré zobrať do úvahy, že podmienka minima 2 zvody neplatí pre izolovaný LPS..
Ja by som sa teda snažil využiť všetky prípustné možnosti normy (uhol, guľa, hrebeňový zachytávač, tyče..) a dispozíciu stavby na to, aby v tejto časti domu okolo altánu nebol nijaký zvod...
No cez teoretickú debatu to asi nepôjde, to chce odborníka priamo na mieste..
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 05.05.2022, 19:31
Každý snad pochopí, čím více svodů, tím lepší ochrana.
Každý ne :D :D :D
Peter Lovacký:
Každý zvod vo vonkajšom priestore ktorý je určený na pobyt osôb (na čo iné by asi tak altán bol), je z princípu ohrozenia osôb furt kontraproduktí vny...
Ono zvýšený počet zvodov oproti normovému minimu musí projektant vedieť zdôvodniť, no a ja si nemyslím že kvôli obmedzeniu dotykového a krokového napätia si p. AlesRada zvolí cestu minimálne 10 zvodov...
Šak nakoniec to, že zvod mimo altánu je vhodná voľba už tu naznačil p. Hájek...
A že na elektricky izolovaný LPS stačí aj 1 zvod je z normy,..nie z mojej hlavy...
Keď mi budete chlapi chcieť rozumieť, tak píšem o tom, že zrušenie zvodu v altánku môže byť dobrý nápad....
A čo s potenciálom okapu je na inú debatu...napr. naznačím, že ten je v LPZ0b,..
Ale šak ono je to furt tak, keď sa pri výstavbe jednej veci neberie do úvahy druhá,...
Jan Hájek:
Tady je jedna moje přednáška na objasnění dostatečné vzdálenosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana