Mám propojit můstky PE+N, když už jsou taženy od elektroměru každý zvlášť?
Jiří Kantner:
Citace: Jiří Schwarz 27.04.2022, 10:06
To by sice fungovalo, ale už asi 25 let platí požadavek na průřez vodiče PEN minimálně 10mm2 Cu (nebo 16mm2 Al).
Nepředpokládám, že by tam vedl tak silný kabel.
Podle mě špatný nápad
Promiňte, předpokládal jsem, že tazatel má v garáži starý 3 fázový rozvod se 4 vodiči a že nikde nebude vytvářet přechod na TN-S. Bral jsem to tak, že instalce kabelu a rozvaděče jsou první kroky při rekonstrukci.
Pavel Horský:
Citace: Jiří Kantner 27.04.2022, 10:30
....... přechod na TN-S
Jen pro upřesnění a rozšíření znalostí.....
Přechod z TN-C je vždy na TN-C-S. To "C" se už nikdy neztratí.
Název sítě je vždy brán od zdroje.
Ano, jsou zde i výjimky, ale pravděpodobnos t toho, že se s nimi v praxi setkáte je mnohem menší než výhra ve Sportce.
https://....cz/2014/12/tn-c-tn-c-s-tn-s/
Václav Třetí:
Ve Sportce jsem nikdy nevyhrál, ale TN-S jsem v provozu viděl. Stačí objekt s výrobní technologií, kde je TN-S vyžadováno dodavatelem a vlastní trafostanice. Není to ale v každé vsi,
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 27.04.2022, 13:16
Ve Sportce jsem nikdy nevyhrál, ale TN-S jsem v provozu viděl. Stačí objekt s výrobní technologií, kde je TN-S vyžadováno dodavatelem a vlastní trafostanice. Není to ale v každé vsi,
To Pavel ví a proto o tom takto píše ;) Ani mnoho kolegů elektrikářů, nebo RT, se s čistou TN-S nepotká za celou praxi. Je to pro ně "paní Columbová". ;D
Důležité jsou informace, které zde už zazněly. PE a N se nesmí znovu spojovat a minimální průřez PEN je 10mm.
A jedna neméně důležitá, která ještě nezazněla. Tuto činnost by měl provádět elektrikář s platnou vyhl. 50 a každé el. zařízení uváděné do provozu, musí nejprve projít revizní kontrolou.
Milan Hudec:
Z jakého důvodu se nesmí spojovat?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana