Znáte LMF - Proudové chrániče s nadproudovou ochranou?

<< < (4/5) > >>

Hynek Havliš:
Jinými slovy tedy zřejmě neexistuje (pokud ho někdo nedoplní, já ho neznám) předpis, který by toto upravoval a je to na zodpovědnosti a vyhodnocení konkrétního RT.
Proč ne - taky odpověď.

Petr Brezovský:
Dobrý den,
technické parametry uvedené na webu neodpovídají jističochrániči LMF (pracuji na opravě těchto parametrů). Platné parametry jsou uvedené v katalogovém listu, který je možné stáhnout v "soubory ke stažení" u každého jednotlivého jističochrániče LMF.
Pracovní teplota přístroje je -40 °C až 70 °C (korekční křivky pro okolní teplotu a zároveň korekční faktor pro více přístrojů umístěných vedle sebe lze najít v katalogovém listě).

Jističochrániče LMF jsou konstruovány tak, aby bezpečně odváděly teplo. Proto jsou do 16A jmenovitého proudu. Vývoj přístroje podléhá důkladnému testování a musí bezpečně plnit normy.

Pokud se obáváte, že přístroje budou "topit" a nebude vycházet oteplení,  tak lze pro ověření oteplení používat software "Rozvodnice DBO" (ke stažení na webových stránkách www.oez.cz),   kde jsou jističochrániče LMF zahrnuty.

Milan Hudec:
Citace: Hynek Havliš  22.04.2022, 10:13

Jinými slovy tedy zřejmě neexistuje (pokud ho někdo nedoplní, já ho neznám) předpis, který by toto upravoval a je to na zodpovědnosti a vyhodnocení konkrétního RT.
Proč ne - taky odpověď.

Kolego, předpisů, kde se uvádí, že instalované zařízení musí odpovídat působícím vlivům je skutečně mnoho, např.33 2000-1, a i kdyby to nikde psáno nebylo, tak se jedná o tak základní myšlenku, že si těžko představit jak RT přesvědčuje o své nevině na základě svoji, odvážím se prognózovat debility.

Hynek Havliš:
Citace: Milan Hudec  22.04.2022, 10:36

Kolego, předpisů, kde se uvádí, že instalované zařízení musí odpovídat působícím vlivům je skutečně mnoho, např.33 2000-1, a i kdyby to nikde psáno nebylo, tak se jedná o tak základní myšlenku, že si těžko představit jak RT přesvědčuje o své nevině na základě svoji, odvážím se prognózovat debility.

To máte samozřejmě pravdu, souhlasím, nenapadlo by mě např. dát ven skříň s IP20 a bez UV odolnosti. Teplotní rozsah přístrojů uvnitř skříně od -5C bych nepreferoval, ale už bych váhal, jestli to např. lze reklamovat a jak. Nakonec sám uvádíte příklad s Kvildou.
Já jsem se třeba dostal k řešení rozvaděčů pro nadmořské výšky > 2000 m a některé zákazníky požadované prvky prostě v tomto provedení na trhu nebyly.
Takže to berte pouze tak, že mě spíš zajímají pohledy ostatních.

Jaromír Táborský:
Citace: Hynek Havliš  22.04.2022, 10:45

To máte samozřejmě pravdu, souhlasím, nenapadlo by mě např. dát ven skříň s IP20 a bez UV odolnosti. Teplotní rozsah přístrojů uvnitř skříně od -5C bych nepreferoval, ale už bych váhal, jestli to např. lze reklamovat a jak. Nakonec sám uvádíte příklad s Kvildou.
Já jsem se třeba dostal k řešení rozvaděčů pro nadmořské výšky > 2000 m a některé zákazníky požadované prvky prostě v tomto provedení na trhu nebyly.
Takže to berte pouze tak, že mě spíš zajímají pohledy ostatních.

A jaká je souvislost s LMF? Bavíte se o stejném tématu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana