Znáte LMF - Proudové chrániče s nadproudovou ochranou?
Hynek Havliš:
Citace: Radim Strycharski 22.04.2022, 07:59
... Faktem zůstává, že kdykoli přijdu na revizi venkovního rozvaděče s chráničem OEZ, tak je tam vždycky ten do -5°C. Takže mě vždycky u revize potěší, když je tam chránič jiné značky, protože u něj bude s největší pravděpodobnos tí deklarace od výrobce do -25°C....
Zeptám se (nevím, nedělám tyto aplikace) - je někde (kde?) definováno, jaké požadavky jsou na přístroje ve venkovních rozvaděčích co se týče provozní teploty? rozvaděč se sám trochu "vytopí" ztrátovým výkonem (lze spočítat), někdy se dává i topné těleso. Je tedy ve venkovním rozvaděči prvek s provozní teplotou od -5C výše nutně závada? Kdy a proč?
Dalo by se argumentovat i tak, že někdy může být -30C, v létě naopak +60C (sluneční světlo, ztrátový výkon...). Nebo je někde definovaný interval "normálních" venkovních teplot, na které se prvky v rozvaděči volí?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 22.04.2022, 09:02
Na webovkách uvádějí počet modulů:2
To by vypovídalo o záměru dělat mezi přístroji mezeru.
Jo to byla další věc, která mne zaujala ;) (norm) ;D jako rozpor mezi jednotlivými texty
Milan Hudec:
Citace: Hynek Havliš 22.04.2022, 09:31
Zeptám se (nevím, nedělám tyto aplikace) - je někde (kde?) definováno, jaké požadavky jsou na přístroje ve venkovních rozvaděčích co se týče provozní teploty? rozvaděč se sám trochu "vytopí" ztrátovým výkonem (lze spočítat), někdy se dává i topné těleso. Je tedy ve venkovním rozvaděči prvek s provozní teplotou od -5C výše nutně závada? Kdy a proč?
Dalo by se argumentovat i tak, že někdy může být -30C, v létě naopak +60C (sluneční světlo, ztrátový výkon...). Nebo je někde definovaný interval "normálních" venkovních teplot, na které se prvky v rozvaděči volí?
Teplota okolí nesmí klesnout pod hodnotu uvedenou, např.chata v zimě, 14 dnů bez návštěvy/odběru, bude tedy trvat nežli zapůsobí ztrátový výkon a nikde není psáno, že se pak přístroj musí zákonitě zotavit ze zimního spánku.
Napadá mě, nedělal tady někdo instalaci na Kvildě, jak to řešil?
Hynek Havliš:
Citace: Milan Hudec 22.04.2022, 09:46
Teplota okolí nesmí klesnout pod hodnotu uvedenou, např.chata v zimě, 14 dnů bez návštěvy/odběru...
Já to technicky samozřejmě chápu, ale představte si např. "venkovní" rozvaděč přistavěný ke skladu, který má být temperovaný nebo prostě rozvaděč ve stěně domu.
Přijde RT, otevře rozvaděč, posuzuje instalaci (ponechme stranou, že by asi neměl hodnotit výzbroj rozvaděče s CE).
Je v tomto případě přístroj s provozní teplotou -5C a výše závada? Dá se reklamovat u dodavatele rozvaděče? Na základě čeho?
Milan Hudec:
Od toho je revizák revizákem, aby vyhodnotil pravděpodobnos t situace, kdy po vystavení revize s platností několik let, že během tohoto období přijde mráz.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana