Jak správně připojit obytný automobil na síť nn?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
Citace: Miroš Jan  04.04.2022, 12:59

Páni kolegové, nedělejte z toho vědu. :)
Nevidím v tom nic složitého. ;)

Ano, pokud znáš předmětné normy. Jinak to můžeš pěkně pos......  ;)

Je smutné když někdo "zamrzne" v oboru, bez dalšího vzdělávání, což se asi těm pánům bohužel stalo.

Miroš Jan:
Honzo, přesně tak. ;)

Jan Franěk:
Vlastně to vůbec nechápu. Mám nějakou činnost, která je oborově strašně úzká. Je takový problém prostudovat si k tomu těch pár norem? Nepíšu o oboru, kde musíte prostudovat desítky norem, ale o specifické věci, na kterou je dostupná konkrétní norma. K tomu pár norem okolo a řekněme že za jedno odpoledne mám dostatek poznámek k tomu, abych věděl co a jak.

Před léty jsem řešil pojízdný prodejní stánek. První návštěva byla ve znamení - tak si vemte sešit a začněte si psát. Udělal jsem si mnoho fotek a druhý den ještě poslal pár doplnění poté, co jsem si raději znovu "prolistoval" pár norem. Za cca 14 dní jsem jel na revizi znovu a už ji opravdu mohl provést. Poprvé to prostě nemělo cenu. Ale ten elektrikář měl alespoň snahu to vše uvést do pořádku a poučit se z toho. Zaplatil ale za to, že si ty informace neobstaral dopředu sám tím, že to musel jednak předělat a pak druhá návštěva byla dražší, protože stánek už byl na místě a revize musela být do druhého dne kdy se už začalo prodávat, což se odráželo samozřejmě v ceně té revize. Holt ho tlačil čas a organizátor připojil jen ty, co měli platnou revizi.
Ve finále to tak složité ani nebylo, jen se muselo dodržet pár pravidel, která bez znalostí toho elektrikáře prostě nenapadla. I když alespoň část z toho mohl a měl znát z běžné praxe.

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  04.04.2022, 12:56

Ona je to docela složitá problematika, rozhodně není na několik příspěvků zde v diskusi. Pokud vypíchnu jeden detail z dotazu, tak musím napsat, že i jistič 1+N je špatně. Minimálně hlavní jistič by měl být 2P, protože při různých zapojeních v různých campech a také v různých zemích může být fáze na přívodu kdekoliv. Zkrat mezi L na pozici jističe N a PE způsobí výpadek na druhém konci tábora a možná nejen pro jedno stání!

Tyto pronajímané zásuvky dokáží pěkně potrápit jednak různorodostí a jednak úpravami při používání.
Osobně vždy ohmatávám zkoušečkou.

Miroš Jan:
Milane, tak je to spráně. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana