Mohu připojit topný žebřík přes svorkovnici a spínač ke světelnému okruhu?

<< < (2/2)

Jiří x Svoboda:
V těchto případech používám časové relé pod vypínač. Třeba SMR-B. Stiskem tlačítka se navolí počet hodin kdy má běžet. Je škoda že neexistuje žádný termostat, který by uměl stiskem tlačítka sepnout a topit do nastavené teploty a pak vypnout... Obyčejný vypínač totiž každý zapomene sepnutý...

Jiří x Svoboda:
Citace: Jiří x Svoboda  14.03.2022, 09:25

V těchto případech používám časové relé pod vypínač. Třeba SMR-B. Stiskem tlačítka se navolí počet hodin kdy má běžet. Je škoda že neexistuje žádný termostat, který by uměl stiskem tlačítka sepnout a topit do nastavené teploty a pak vypnout... Obyčejný vypínač totiž každý zapomene sepnutý...

Tak jsem dnes zjistil že termostat ABB 3292A-A10301 nebo příslušné ekvivalenty jiných designů umi naklikat po 15ti minutách, max dvě hodiny právě toto sepnutí. Takže pochvala do Jablonce. Opět palec nahoru českým výrobkům…

K. Hvězda:
Tohle stojí přes 3000,- a kam vyvedete to čidlo?

Mám na žebříku nejsilnější patronu (tuším 1 kW?),  ta má v sobě vedle pojistného termostatu (90°C?) i běžný termostat na 70°C?

Spínám to přes nějaké SMS relé děleným dvojspínačem přes časovač SMR, kdy z jedné části vypínače je vyjmutím perka vypínač * ,  druhá část je spínač, ještě jsem tam pod spínačovypínač dal signalizační žárovku **,  aby bylo vidět, že spínač zrovna běží (to bylo nutno napojit přímo na výstup).

* aby nebyl časovač stále pod napětím, je to v chatě a používá se to jen občas a časovače SMR, bohužel, nemají (neměly) naprogramovánu základní věc, jako že po zapnutí elektriky naběhne program… Musí se nejprve zapnout napájení a až po 1-2 sekundách sepnout :-(

** stejně žebřík nabíhá poměrně dlouho a zahřeje se až po cca 15-20 minutách a to není největší žebřík..

Jiří Kantner:
Citace: K. Hvězda  29.03.2022, 08:35

Tohle stojí přes 3000,- a kam vyvedete to čidlo?

Pokud se ptáte na čidlo k termostatu ABB 3292A-A10301 tak to je jeho součástí a otvory v krytu jsou proto aby kolem čidla mohl proudit vzduch z místnosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana