Jak stanovit vnější vliv ve sklepech, kde občas hrozí průsak spodní vody?

<< < (4/4)

Tomáš Gardoň:
Po členky vody v pivnici, nie je podľa mňa bežný prevádzkový stav.

Jiří Kantner:
Trváte si stále na svém bez jediného argumentu. Vy jste snad ten dům projektoval ? Nebo  jste byl zadavatelem projektu ?

Milan Hudec:
Citace: Tomáš Gardoň  05.03.2022, 19:17

Pán Horský, beriem na vedomie, ale asi sa nezhodneme.No práve o toto mi ide, prečo by som tam mal dávať vyššie krytie do tej pivnice?Áno, tu som sa zle vyjadril.A on tam toto robí tým čerpadlom. Jemu to tam možno vznikne raz za rok, niekedy na jar. Ale niečo tam v tom objekte je zle. Dá sa to oddrenážovať a pod.,   skrátka nejako tomu zamedziť.

Např. vypínač a světlo na stěně budovy, u které se objevuje louže.
Elektrické předměty zvolím dle VV, a louži zařadím do vlivu PTTJ.

Radim Strycharski:
Citace: Tomáš Gardoň  27.02.2022, 13:30

A nie je priesak spodnej vody už havária?

Citace: Tomáš Gardoň  04.03.2022, 23:36

Projektuje stavebný projektant napr. RD s tým, že tam bude stále priesak vody?

Neviem...

Abychom mohli mluvit o havárii, musela by nutně hrozit v krátkodobém časovém horizontu destrukce stavby např. zavalením sklepa nebo porušením statiky budovy, případně by průsakem hrozila porucha nějakého zařízení. Nic takového se však neděje, sklepy se zaplavují běžně a po desítky let se na stavbě nic nemění. Že nějaký nový stav není projektovaný, nutně neznamená, že je havarijní.

Peter Lovacký:
Výraz "havária" nebude najšťastnejší. ..
No opýtam sa inakšie,..už dakto videl v PD pre RD aj inakšie VV jak základné?
Je to vôbec dovolené pre priestor určený na bývanie?..napr. aj zo zdravotného hľadiska?..
A to nemyslím napr. priestory podľa nadstavby 700vky, kde sa VV priamo neurčujú...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana